Kókuszos kifli cukorba vagy csokoládéba forgatva

Recept Kókuszos kifli cukorba vagy csokoládéba forgatva
KÜLDÖTT KÉPEK

Nálunk nincs karácsony karácsonyi kifli nélkül. Rengeteg receptet gyűjtöttem már össze, és az ünnepek alkalmával akár 4-5 félét is készítek. Az idén az egyik adag biztosan a kókuszos kifli lesz porcukorba és/vagy csokoládéba forgatva. Az elkészítése egyszerű: csupán elkeverem a hozzávalókat, megformázom a kifliket, majd miután megsültek, porcukorba forgatom az egyik felét, a másik felét pedig margarinból és étcsokoládéból készült csokiöntetbe mártom.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

200 gvaj
100 gporcukor
100 gkókuszreszelék
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojás
350 gbúzafinomliszt
porcukor és csokiöntet szóráshoz, bevonáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a porcukorral és a vaníliacukorral habosra verjük. Fokozatosan beledolgozzuk a tojást és a kókuszreszelékkel elkevert lisztet.
  2. A tésztából kisebb adagokat szaggatunk le, amikből kifliket formázunk.
  3. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon pár percig sütjük. Akkor jó, ha már a kiflik színe el kezdett barnulni – aranybarnává válni.
  4. Még melegében porcukorba forgatjuk, vagy csokiöntetbe mártjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás