Kókuszos kifli cukorba vagy csokoládéba forgatva

Nálunk nincs karácsony karácsonyi kifli nélkül. Rengeteg receptet gyűjtöttem már össze, és az ünnepek alkalmával akár 4-5 félét is készítek. Az idén az egyik adag biztosan a kókuszos kifli lesz porcukorba és/vagy csokoládéba forgatva. Az elkészítése egyszerű: csupán elkeverem a hozzávalókat, megformázom a kifliket, majd miután megsültek, porcukorba forgatom az egyik felét, a másik felét pedig margarinból és étcsokoládéból készült csokiöntetbe mártom.

Hozzáadta:, 18.11.2017
Kategória: Karácsony, Karácsonyi édességek
Kókuszos kifli cukorba vagy csokoládéba forgatva

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
200 gvaj
100 gporcukor
100 gkókuszreszelék
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojás
350 gbúzafinomliszt
porcukor és csokiöntet szóráshoz, bevonáshoz

Elkészítés menete

  1. A vajat a porcukorral és a vaníliacukorral habosra verjük. Fokozatosan beledolgozzuk a tojást és a kókuszreszelékkel elkevert lisztet.
  2. A tésztából kisebb adagokat szaggatunk le, amikből kifliket formázunk.
  3. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon pár percig sütjük. Akkor jó, ha már a kiflik színe el kezdett barnulni – aranybarnává válni.
  4. Még melegében porcukorba forgatjuk, vagy csokiöntetbe mártjuk.