Kókuszos kifli

Csupán négy hozzávalóból készül ez a pompás karácsonyi kókuszos kifli. Légies, puha, ráadásul rendkívül finom! Talán soknak tűnhet a száraz hozzávalók mennyisége a margarinhoz képest, de a tészta tényleg összeáll. Kókuszreszelék helyett akár diót is használhatunk. Hogy hű maradjak a szokásainkhoz, a kiflik két végét csokiöntetbe mártom. Miután a csoki megköt, már tálalhatjuk is, és élvezhetjük a finom ízeket.

Hozzáadta:, 11.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kókuszos kifli

Hozzávalók

250 gmargarin
250 gkókuszreszelék
500 gporcukor
250 grétesliszt
csokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A margarint a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, végül a réteslisztet is.
  2. A tésztát belenyomjuk a formákba és 170 fokon 10-15 percig sütjük.
  3. A megsült kifliket kiütögetjük a formákból, a két végét csokoládéba mártjuk.