Nap és éj sütemény vaníliás-almás töltelékkel
Hozzáadva: 16.7.2017
Az almás pudingszelet akár az éjjel és nappal egyik szimbóluma is lehetne :) A két színű tészta és a közte lévő reszelt almás vaníliapuding teszi különlegessé ezt a süteményt. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és ha van egy kis konyhai rutinunk, akkor nem kell órákat a konyhában tölteni. A sütemény íze természetesen attól is függ, hogy savanyúbb vagy édesebb almát használunk. Én szeretem a kissé fanyarabb almát, de ez ízlés dolga.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Túrós-epres csiga
Hozzáadva: 14.2.2020
Ismét egy fantasztikus édességet tálaltam a családnak! Ez nem volt más, mint a túrós-epres csiga. A csiga lágy, kelt tésztából készült, amit a tökéletesre sikeredett túrós-vaníliás töltelékkel kentem meg, majd rátettem az epret. Természetesen ez a csiga más gyümölccsel is elkészíthető, a végeredmény pedig tökéletes, magáért beszél. Jó étvágyat!
Előkészítés 100 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Házi kürtöskalács sörösdobozon sütve
Hozzáadva: 13.4.2019
Anyukám szerette mondogatni, hogy nyugodtan legyünk kreatívak. Ezt nemcsak a kézimunka során mondogatta, hanem bizony a konyhában is. És milyen igaza volt! Legutóbb tepsis kürtöskalácsot készítettem, de mivel szerettem volna kicsit jobban a boltira hasonlítót, így elkezdtem gondolkodni, hogyan is lehetne ezt otthon megoldani. Aztán jött az ötlet, sorosdoboz, amit alufóliával bevontam, vajjal megkentem. Erre került rá a kelt tészta, majd a már jól bevált további feltét. Én még sütés előtt rávittem a tojásfehérjét és a fahéjas-cukros diót. Sajnos nem volt eszközöm, amivel ezt a sütés után tudtam volna kivitelezni, de majd következő alkalommal erre is kitalálok valami ügyeset. Szerző: Mineralka
Előkészítés 40 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Diós kifli kelesztés nélkül
Hozzáadva: 1.3.2019
Ha nem szeretnénk legalább egy órát elvesztegetni az értékes főzési, készülődési időből, akkor az édességek nagy családjából érdemes kipróbálni a diós kiflit kelesztés nélkül. A recept nagyon egyszerű: minden úgy készül, ahogy a kelt tésztánál, a különbség csupán annyi, hogy a készre gyúrt tésztát rögtön kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel, felcsavarjuk és készre sütjük. Ezzel szerintem egy csomó időt tudunk megspórolni. Szerző: Danka
Előkészítés 35 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE