Kókuszos kocka

Erre mondják, hogy remekmű! A kókuszos kocka minden egyes részletében tökéletes, sőt, tökéletesen finom! Lágy, hamisíthatatlan puha tészta, egy jó nagy réteg krémmel, a tetején pedig a kókuszreszelékkel. Sokat nem is kell díszíteni, a kókuszreszelék megteszi a kívánt hatást, és már csak egy szem mogyorót tettem az egyes kis édes kockák tetejére.

Hozzáadta:, 11.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kókuszos kocka

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojásfehérje
250 gkristálycukor
50 gkókuszreszelék
100 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
200 mltej
Töltelék:
6 dbtojássárga
2 csomagvanília ízű pudingpor
4 ev. kanálliszt
15 ev. kanálkristálycukor
1 ltej
125 gvaj
125 gmargarin
200 mlhabtejszín
Tetejére:
50 gkókuszreszelék
mogyoró

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a kristálycukorral, kókuszreszelékkel és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük és 15 percig sütjük.
  2. A megsült tésztát forró tejjel meglocsoljuk.
  3. A tojássárgát, vanília ízű pudingport, lisztet, cukrot 200 ml tejben csomómentesre keverjük. 800 ml tejet felteszünk főni, ehhez adjuk hozzá a keveréket és sűrű krémet főzünk, amit kihűtünk.
  4. A vajat a margarinnal habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk az elkészített krémet és a habbá vert habtejszínt.
  5. Az így elkészített krémet rákenjük a kihűlt tésztára, kókuszreszelékkel megszórjuk, mogyoróval díszítjük.

Forrás: Coolinarika