TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kókuszos kocka
Kókuszos kocka
Recept Kókuszos kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Erre mondják, hogy remekmű! A kókuszos kocka minden egyes részletében tökéletes, sőt, tökéletesen finom! Lágy, hamisíthatatlan puha tészta, egy jó nagy réteg krémmel, a tetején pedig a kókuszreszelékkel. Sokat nem is kell díszíteni, a kókuszreszelék megteszi a kívánt hatást, és már csak egy szem mogyorót tettem az egyes kis édes kockák tetejére.

TopPetra TopPetra    ·   11.2.2020

Kókuszos kocka

Erre mondják, hogy remekmű! A kókuszos kocka minden egyes részletében tökéletes, sőt, tökéletesen finom! Lágy, hamisíthatatlan puha tészta, egy jó nagy réteg krémmel, a tetején pedig a kókuszreszelékkel. Sokat nem is kell díszíteni, a kókuszreszelék megteszi a kívánt hatást, és már csak egy szem mogyorót tettem az egyes kis édes kockák tetejére.

45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojásfehérje
250 g
kristálycukor
50 g
kókuszreszelék
100 g
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
200 ml
tej

Töltelék:

6 db
tojássárga
2 csomag
vanília ízű pudingpor
4 ev. kanál
liszt
15 ev. kanál
kristálycukor
1 l
tej
125 g
vaj
125 g
margarin
200 ml
habtejszín

Tetejére:

50 g
kókuszreszelék
mogyoró
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a kristálycukorral, kókuszreszelékkel és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük és 15 percig sütjük.
  2. A megsült tésztát forró tejjel meglocsoljuk.
  3. A tojássárgát, vanília ízű pudingport, lisztet, cukrot 200 ml tejben csomómentesre keverjük. 800 ml tejet felteszünk főni, ehhez adjuk hozzá a keveréket és sűrű krémet főzünk, amit kihűtünk.
  4. A vajat a margarinnal habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk az elkészített krémet és a habbá vert habtejszínt.
  5. Az így elkészített krémet rákenjük a kihűlt tésztára, kókuszreszelékkel megszórjuk, mogyoróval díszítjük.

Forrás: Coolinarika

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása