Kókuszos kocka

Imádom, hogy milyen sokféleképpen lehet variálni az egyszerű alapanyagokat. Ez a kókuszos kocka nem más, mint két lágy piskótatészta-alap kakaóval, ami közt jó sok kókuszos krém bújuk meg. Készíthetjük vaníliapudingból, vagy akár keményítőből is. Az ízesítést sem bonyolult, és akár saját ízvilágunk szerint is készíthetjük. Miután összeállítottuk a süteményt, már csak egy kis porcukor kell, és kész.

Hozzáadta:, 22.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kókuszos kocka

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
160 gkristálycukor
5 ev. kanáltej
5 ev. kanálolaj
100 gfinomliszt
1 csomagcsokoládé ízű pudingpor
2 ev. kanálkakaó
100 gétcsokoládé
5 ev. kanálvíz
1 csomagsütőpor
Kókuszos töltelék:
1 ltej
120 gkukoricakeményítő
150 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
200 gkókuszreszelék

Elkészítés menete

  1. Az étcsokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az 5 evőkanál vizet.
  2. A tojássárgát a cukorral habbá verjük, a tojásfehérjét is habbá verjük. A tojássárgás keverékbe beledolgozzuk az olajat, a tejet és a kihűlt csokoládét. A lisztet a kakaóval, pudingporral és sütőporral elkeverjük, ez is belekerül a tojássárgás keverékbe. Miután jó alaposan, egységes tésztává dolgoztuk, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. A tészta felét 20x30 cm-es, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, ugyanígy megsütjük a másik adag tésztát is.
  4. Hozzálátunk a töltelékhez. A tejet a vaníliacukorral, porcukorral és keményítővel csomómentesre keverjük. Feltesszük főni, sűrű pudingot főzünk. A sűrű krémet levesszük a tűzről és belekeverjük a kókuszreszeléket.
  5. Az egyik tésztalapra rákenjük a kókuszos krémet, lefedjük a másik tésztalappal, majd 200 fokra előmelegített sütőben további 15 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, tálaljuk.