Kókuszos koszorúk

Ellenállhattalan karácsonyi sütemény a kókuszos koszorúk! Garantált, hogy mind elfogy, sok esetben egy szempillantás alatt. Férjem szinte csak ezt eszi, ráadásul a gyerekek is odavannak érte. Ebből a mennyiségből kb. 70 koszorú készül el, de még ez sem tűnik sokszor elégnek. A koszorúkat olvasztott tejcsokoládéval és kókuszreszelékkel díszítettem. Szerző: Jaja79

Hozzáadta:, 15.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kókuszos koszorúk

Hozzávalók

Tészta:
300 gvaj
100 gporcukor
reszelt citromhéj
2 dbtojássárga
5-6 ev. kanálmeleg tej
350 gbúzafinomliszt
60 gkókuszreszelék
Befejezéshez:
csokiöntet (tejcsokoládés)
kókuszreszelék

Elkészítés menete

  1. Nagyon fontos, hogy a vaj puha, szobahőmérsékletű legyen, így érdemes előbb kivenni a hűtőből.
  2. A puha vajat a cukorral habosra verjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele a citromhéj, majd a tej.
  3. Óvatosan belekeverjük a lisztet és a kókuszreszeléket, majd süteményes zsákba töltjük és ezzel formázzuk meg a koszorúkat (sütőpapírral kibélelt tepsin).
  4. A koszorú közt hagyjunk helyet, mert sütés közben megnőnek.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, de érdemes sütés közben figyelni a tésztára.
  6. Miután kihűlt, csokiöntetbe mártjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk. A falatnyi koszorúkból 710 darabot készítettem.

 

Forrás: mamincinyrecepty