Kókuszos krémes szelet

A kókuszból nagyon finom dolgokat lehet létrehozni, különösen akkor, ha az a sütemény még krémes is. Ennek ékes példája a kókuszos krémes szelet, amit étcsokoládéval és fehér csokoládéval díszítettem. A kókuszreszelék a sütemény tésztájába kerül, a krémet pedig kakaóval és kávéval lehet még ellenállhatatlanabbá tenni. Szerencsére a családban mindenki a szereti, és elég gyakran készítem. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 3.5.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kókuszos krémes szelet

Hozzávalók

Tészta:
9 dbtojásfehérje
300 gkristálycukor
7 ev. kanál rétesliszt
200 g kókuszreszelék
1 csomagsütőpor
Krém:
9 dbtojássárga
150 gkristálycukor
100 mlinstant kávé
3 ev. kanálkakaó
300 gvaj
Szükségünk lesz még:
étcsokoládé
fehér csokoládé

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verünk. Hozzáadjuk a kókuszreszelékkel és sütőporral elkevert lisztet, majd a kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Elsimítjuk, 180 fokon megsütjük. Amikor a tészta elkezd „rózsaszín” lenni, elkészült.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, majd gőzfürdő felett hozzáadjuk a kávét és a kakaót. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Miután kihűlt, beledolgozzuk a puha, szobahőmérsékletű vajat.
  3. A tésztáról levesszük a sütőpapírt, majd rákenjük a krémet. elsimítjuk, olvasztott étcsokoládéval megkenjük, olvasztott fehér csokoládéval díszítjük. Miután a csokoládé megkötött, felszeletekjük és tálaljuk.