TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kókuszos-krémes szelet
Kókuszos-krémes szelet
Recept Kókuszos-krémes szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Szerintem ennél a kókuszos-krémes szeletnél nem kívánhat az ember finomabbat! Nem is csodálom, mert két réteg csodálatos tészta közt húzódik meg a finom krém, a tetejét pedig a csokiréteg teszi még finomabbá. Természetesen a tészta is kétféle, klasszikus világos és kakaós. A kókuszos íz még jobbá, még ellenállhatatlanabbá teszi ezt a különlegességet. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   6.9.2020

Kókuszos-krémes szelet

Szerintem ennél a kókuszos-krémes szeletnél nem kívánhat az ember finomabbat! Nem is csodálom, mert két réteg csodálatos tészta közt húzódik meg a finom krém, a tetejét pedig a csokiréteg teszi még finomabbá. Természetesen a tészta is kétféle, klasszikus világos és kakaós. A kókuszos íz még jobbá, még ellenállhatatlanabbá teszi ezt a különlegességet. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
12 ev. kanál
kristálycukor
12 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
100 ml
tej
100 ml
olaj
2 ev. kanál
kakaó

Krém:

500 ml
tej
100 g
kókuszreszelék
3 ev. kanál
búzafinomliszt
10 ev. kanál
kristálycukor

Öntet:

200 ml
habtejszín
200 g
étcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, végül a sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott tésztát két részre osztjuk. Az egyiket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  2. Elkészítjük a krémet. 100 ml tejbe beletesszük a lisztet és csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukorral együtt elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a lisztes tejet, a kókuszreszeléket, és addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk.
  3. A krémet rátesszük a megsült tésztára és 10 percre visszatesszük a 170 fokos sütőbe.
  4. Amíg sül, a másik tésztaadagba belekeverjük a kakaót. Miután eltelt a 10 perc, a kakaós tésztát ráöntjük a krém tetejére és 15 percre visszatesszük a sütőbe.
  5. A készre sült süteményt kihűtjük, majd a tetejére kerül az öntet. Az öntetet úgy készítjük, hogy először a tejszínt edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni, közben hozzáadjuk a kockára tört csokoládét. Nem forraljuk fel, addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Amikor a csokoládé már elkeveredett a tejszínnel, rálocsoljuk a kész süteményre.
Hozzászólás a recepthez
Madaj Éva    ·   12.3.2023   ·   Válasz   ·  

A recept alapján készült sütemény más mint a képen látható. Mind a kettő nagy sikert aratptt.

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása