Kókuszos-krémes szelet
Szerintem ennél a kókuszos-krémes szeletnél nem kívánhat az ember finomabbat! Nem is csodálom, mert két réteg csodálatos tészta közt húzódik meg a finom krém, a tetejét pedig a csokiréteg teszi még finomabbá. Természetesen a tészta is kétféle, klasszikus világos és kakaós. A kókuszos íz még jobbá, még ellenállhatatlanabbá teszi ezt a különlegességet. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 6.9.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
4 dbtojás
12 ev. kanálkristálycukor
12 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
100 mltej
100 mlolaj
2 ev. kanálkakaó
Krém:
500 mltej
100 gkókuszreszelék
3 ev. kanálbúzafinomliszt
10 ev. kanálkristálycukor
Öntet:
200 mlhabtejszín
200 gétcsokoládé
- A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, végül a sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott tésztát két részre osztjuk. Az egyiket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
- Elkészítjük a krémet. 100 ml tejbe beletesszük a lisztet és csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukorral együtt elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a lisztes tejet, a kókuszreszeléket, és addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk.
- A krémet rátesszük a megsült tésztára és 10 percre visszatesszük a 170 fokos sütőbe.
- Amíg sül, a másik tésztaadagba belekeverjük a kakaót. Miután eltelt a 10 perc, a kakaós tésztát ráöntjük a krém tetejére és 15 percre visszatesszük a sütőbe.
- A készre sült süteményt kihűtjük, majd a tetejére kerül az öntet. Az öntetet úgy készítjük, hogy először a tejszínt edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni, közben hozzáadjuk a kockára tört csokoládét. Nem forraljuk fel, addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Amikor a csokoládé már elkeveredett a tejszínnel, rálocsoljuk a kész süteményre.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS