Kókuszos kuglóf

Ennek a kókuszos kuglófnak mára az illata is mennyei! A recept nem bonyolult, és a kókusz mellett egy kevés reszelt fehér csokoládé is került a tésztájába. Én nem szedtem ketté, kakaóval sem dúsítottam, hanem a kapott tésztát a kivajazott és kókuszreszelékkel beszórt sütőformába öntöttem, majd készre sütöttem. A tetejére tökéletes választás a bolti csokoládés vagy karamellás öntet. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 14.10.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kókuszos kuglóf

Hozzávalók

2 bögrefinomliszt
1 bögrekókuszreszelék
1 bögrekristálycukor
1 bögretej
1 bögrenövényi olaj
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
3 dbtojás
ízlés szerint fehér csokoládé

Elkészítés menete

  1. A lisztet a kókuszreszelékkel, cukorral, sütőporral és vaníliacukorra lelkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, az olajat, majd az ízlés szerint mennyiségű reszelt csokoládét (nagy lyukú reszelőn reszeltem).
  3. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd a tésztát kivajazott és kókuszreszelékkel beszórt kuglóf sütőformába töltjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Miután letelt a sütési idő, tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta átsült-e.
  5. A tetejét kókuszreszelékkel, vagy akár édes öntettel is díszíthetjük.