Kókuszos méhkas sütemény csokikrémmel, sütés nélkül

Sokáig elképzelhetetlennek tartottam a sütés nélküli édességeket karácsonyra, egészen addig, amíg rá nem akadtam erre a pompás kis receptre. Az alapja a kókuszos-sűrített tejes massza, amitbe egy jó nagy adag csokikrém kerül. A kókusz és a csokoládé pompás egyveleg, szerintem kevesen vannak, akik ennek ellen tudnak állni. Nem utolsósorban pedig maga a fehér méhkas is nagyon jól néz ki.

Hozzáadta:, 20.12.2017
Kategória: Desszertek, Karácsony, Sütés nélküli receptek
Előkészítési idő:
Recept Kókuszos méhkas sütemény csokikrémmel, sütés nélkül

Hozzávalók

Alap:
80 gporcukor
400 gkókuszreszelék
150 g tejpor
50 mlhabtejszín
1 dbsűrített tej konzerv
Krém:
200 mlhabtejszín
200 gcsokoládé
1 csomagpiskóta

Elkészítés menete

  1. A cukrot, a kókuszreszeléket és a tejport elkeverjük. Hozzáöntjük a sűrített tejet, a tejszínt, majd egységes masszává dolgozzuk. A kókuszos alapot pár órára hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára, majd másnap nekiláthatunk a méhkasok formázásának.%1%2%3
  2. A tejszínt és a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Amikor a csokoládé felolvadt, levesszük a tűzről és kihűtjük, majd legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük.%4%5
  3. A kis méhkas formákat porcukorral beszórjuk, belenyomjuk a kókuszos alapot, majd az alján pl. egy fakanál segítségével lyukat nyomunk.%6%7%8%9%10
  4. Belenyomjuk a csokoládés krémet, majd a töltött méhkast piskótára tapasztjuk a csokival.%11%12%13