TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kókuszos-narancsos pöfeteg sütemény
Kókuszos-narancsos pöfeteg sütemény
Recept Kókuszos-narancsos pöfeteg sütemény

Imádom a narancs illatát, és minden narancsos süteményre lecsapok. Előszeretettel próbálom ki az új recepteket, és szeretem, ha a család is megörül egy-egy alkotásnak. A kókuszos-narancsos pöfeteg sütemény is egy ilyen édes kísértés. A címe nem árul el titkot, a tésztájába kókuszreszelék is kerül, amitől szerintem még finomabb. Még sütés előtt porcukorba forgatom a falatnyi kis golyókat, és miután megsült, nem marad más hátra, mint élvezni az ízeket.

TopPetra TopPetra    ·   23.1.2018

Kókuszos-narancsos pöfeteg sütemény

Imádom a narancs illatát, és minden narancsos süteményre lecsapok. Előszeretettel próbálom ki az új recepteket, és szeretem, ha a család is megörül egy-egy alkotásnak. A kókuszos-narancsos pöfeteg sütemény is egy ilyen édes kísértés. A címe nem árul el titkot, a tésztájába kókuszreszelék is kerül, amitől szerintem még finomabb. Még sütés előtt porcukorba forgatom a falatnyi kis golyókat, és miután megsült, nem marad más hátra, mint élvezni az ízeket.

75 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
150 g
kristálycukor (nádcukrot használtam)
2 db
tojás
60 g
puha vaj
240 g
búzafinomliszt
1/2 csomag
sütőpor
csipet só
180 g
kókuszreszelék
1 db
narancs (egész narancs héja, fél narancs leve)
porcukor beleforgatáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
75 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A puha vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojást és alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a csipet sót, a narancs reszelt héját és a fél narancs levét, a kókuszreszeléket, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Tészta állagúvá dolgozzuk, fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk, kanállal kis adagokat szaggatunk ki a tésztából, kezünkkel golyót formázunk belőle, majd a golyókat tálcára tesszük.
  4. A golyókat beleforgatjuk a porcukorba. A golyókat rátesszük a tepsire, kb. 3 cm távolságra egymástól, majd 180 fokon 15-20 percig sütjük.
  5. Onnét tudjuk, hogy elkészült a pöfeteg sütink, hogy a felszíne megrepedezett, és könnyen leválik a sütőpapírról.
  6. Miután kihűlt, lezárható fedelű dobozban tároljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása