Kókuszos pingvin

Ez az ehető dísz méltó dísze lehet a süteményes tányérnak és a konyhának. Az alap kókuszos masszába egy tojásfehérjét is kevertem, de akinek ez kicsit meredek, az kihagyhatja, és ha a tészta túl sűrű, akkor egy kevés rummal lehet az állagán változtatni. A pingvinek minden része ehető, és bár nem lettek tökéletesek, mégis örömet szereztem vele a családnak. Biztos vagyok abban, hogy vannak nálam jóval ügyesebb háziasszonyok, akik sokkal szebben el tudják készíteni ezeket a pingvineket.

Hozzáadta:, 12.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Recept Kókuszos pingvin

Hozzávalók

Kókuszos massza:
200 gkókuszreszelék
100 gporcukor
1 dbtojásfehérje
80 gvaj
20 mltej
20 mlrum
Töltelék:
100 gvaj
50 gporcukor
1 dbvaníliacukor
1 ev. kanálrum
Befejezéshez:
1 csomagpiskóta
1 dbétcsokoládéból készült csokiöntet
1 csomagmandula
ízlés szerint ehető díszek
ízlés szerint marcipán

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a kókuszos masszát: a porcukrot a kókuszreszelékkel elkeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojásfehérjét, a rumot és a tejet. Jó alaposan elkeverjük, majd hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez a vajat a cukorral és vaníliacukorral együtt habosra verjük. Ízlés szerint rummal ízesítjük, és miután hozzáadtuk a rumot, ismét jó alaposan felverjük.
  3. A kókuszos tölteléket kivesszük a hűtőből, kis golyókat formázunk amiket porcukorba forgatunk és beletöltjük a formákba (méhkas formák). A formákból kivesszük, majd megtöltjük a krémmel és rátapasztjuk a piskótára. Ezután az egészet hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A formát csokiöntettel bevonjuk. Én hurkapálcát használtam, a hasát pedig kihagytam, nem vontam be csokoládéval. A pingvin két szárnya két fél mandula. A szemét és a csőrét színes marcipánból formáztam meg.
  5. Helyes kis díszek zsúrokra, karácsonyra. A gyerekek imádják!