Kókuszos pudingos keksz

A kókuszos pudingos keksz egy végtelenül egyszerű ropogós sütemény, ami igazán díszes és finom eleme lehet a karácsonyi süteménykínálatnak. A kekszhez a hozzávalókat elkeverjük, megsütjük, majd a kész sütit kedvenc lekvárunkkal összetapasztjuk, a széleit is megkenjük a lekvárral, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Imádom az ünnepek alatt forró teával majszolni, vagy éppen a délutáni kávémhoz egyet-kettőt elfogyasztani.

Hozzáadta:Babu27, 18.12.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények, Karácsony
Kókuszos pudingos keksz

Hozzávalók

300 grétesliszt
150 gporcukor
3 csomagvanília ízű pudingpor
170 gvaj
1 dbnagyobb tojás
Szükségünk lesz még:
baracklekvár
kókuszreszelék

Elkészítés menete

  1. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a pudingport, a vajat, a tojást, majd az egészet egységes tésztává dolgozzuk. A tésztát hűtőszekrénybe tesszük, lehűtjük.
  2. Miután a tészta lehűlt, kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egyenlő nagyságú korongokat szaggatunk ki belőle.
  3. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 5-7 perc alatt 180 fokon megsütjük. A sütési idő függ a tészta vastagságától és a sütőtől is, így célszerű a sütést figyelemmel kísérni, nehogy a korongok megégjenek.
  4. A kekszeket kihűtjük, lekvárral összetapasztjuk, óvatosan összenyomjuk, a szélére még kenhetünk lekvárt, végül kókuszreszelékben megforgatjuk.
  5. Egy napot hűvös helyen pihentetjük, addig az ízek összeérnek, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!

A receptért köszönet Blažena Sadovská nevű felhasználónknak!