Kókuszos-pudingos szelet
A kókuszos-pudingos szelet különlegessége, hogy az isteni vaníliapudingos rétegbe egy nagy adag karamellás Lotus keksz is került. Ez az a kicsi keksz, amit kávékhoz szokta éttermekben, kávézókban, cukrászdákban adni, és rendkívül finom! Én ezeket gyűjtöm, de szerencsére nagyobb boltokban már többnyire kapható. Szerző: Godfood
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 17.9.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Vaníliás réteg:
1 csomagvaníliapuding
tej szükség szerint
125 gvaj
120 gLotus karamellás keksz
Kókuszos tészta:
125 gkókuszreszelék
500 grétesliszt
250 gkristálycukor
2 dbtojás
250 mltej
125 mlolaj
1 csomagsütőpor
- Először a vaníliás réteget készítjük el. A pudingot megfőzzük (annyi tejet használunk, ami a csomagoláson szerepel, kb. 350-500 ml). A vajat elkeverjük az apróra tört keksszel, majd beledolgozzuk a pudingba.
- A tésztához a kókuszt, réteslisztet, cukrot, tojást, tejet, sütőport, olajat elkeverjük, majd sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsi aljára öntjük (30x40 cm).
- A kókuszos tésztára kanalanként rátesszük a pudingot.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS