TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Kókuszos sajttorta, sütés nélkül
Kókuszos sajttorta, sütés nélkül
Recept Kókuszos sajttorta, sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Imádom! Nincs rá jobb kifejezés! Sőt, amióta rátaláltam a kedvenc kókuszos joghurtomra, azóta csakis ezzel készítem! Szerencsére a kekszes alaphoz is kapható finom kakaós vagy csokis keksz a nagyobb boltokban, így kedvünkre válogathatunk. A krémbe kell még mascarpone vagy natúr krémsajt, a tejbe áztatott zselatinlap pedig tökéletesen összefogja.

TopPetra TopPetra    ·   9.10.2020

Kókuszos sajttorta, sütés nélkül

Imádom! Nincs rá jobb kifejezés! Sőt, amióta rátaláltam a kedvenc kókuszos joghurtomra, azóta csakis ezzel készítem! Szerencsére a kekszes alaphoz is kapható finom kakaós vagy csokis keksz a nagyobb boltokban, így kedvünkre válogathatunk. A krémbe kell még mascarpone vagy natúr krémsajt, a tejbe áztatott zselatinlap pedig tökéletesen összefogja.

50 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

250 g
csokis vagy kakaós keksz
150 g
vaj

Krém:

300 ml
habtejszín
250 g
Philadelphie sajt vagy mascarpone
125 g
kókuszos joghurt (Danone)
100 g
porcukor
8 db
zselatinlap
2 ev. kanál
tej

Tetejére:

Nutella
kókuszreszelék szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
  1. A kekszet por állagúra törjük vagy daráljuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és elkeverjük. Előkészítjük a kör alakú sütőformát (22 cm). Az alját sütőpapírral kibéleljük, erre töltjük rá a kekszes alapot. Hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A habtejszínt habbá verjük. A mascarpone sajtot a cukorral, kókuszos joghurttal (ha nincs, akkor natúr joghurt és 3-4 kv. kanál kókuszreszelék) kikeverjük. A tejbe beletesszük a zselatinlapokat és megvárjuk, míg megpuhulnak. Amikor a zselatinlapok már megpuhultak, kis lángon elkezdjük melegíteni egészen addig, amíg fel nem olvadnak. Ezután elkeverjük a mascarpones-joghurtos keverékkel.
  3. Elkeverjük a tejszínhabbal, rákanalazzuk a kekszes alapra, majd legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A Nutellát felmelegítjük, hogy könnyebben kenhető legyen, és ezzel kenjük meg a tortánk tetejét. Végül kókuszreszelékkel megszórjuk. Amikor a Nutella kicsit megkötött, tálalhatjuk.%1

Forrás: Giallozafferano

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása