Kókuszos szelet csokiöntettel

A mindennapi kísértések szinte tankönyvi példája lehet a kókuszos szelet csokiöntettel. A két puha kakaós tészta közt lapul meg a kókuszos krém, a tetejét pedig csokiöntet díszíti és teszi ellenállhatatlanná. Bár a krém vajas, de egyáltalán nem nehéz, a kókusz teszi lággyá. Aki megkóstolta, mind odavolt ezért az édességért, és sorozatosan zsebeltem be az elismeréseket. A családomról már nem is beszélve! Szerző: Marta

Hozzáadta:, 10.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kókuszos szelet csokiöntettel

Hozzávalók

Tészta:
9 dbtojás
300 gporcukor
6 ev. kanálkakaó
150 grétesliszt
1 csomagsütőpor
3 ev. kanálolaj
3 ev. kanálvíz
Töltelék:
300 mltej
150 g kristálycukor
2 ev. kanálbúzafinomliszt
2 csomagvaníliacukor
200 gkókuszreszelék
250 gvaj
Öntet:
200 gcsokoládé
200 g vaj
Szükségünk lesz még:
málnalekvár

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgát, az olajat és a vizet. Végül beleszitáljuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát két részre osztjuk, sütőpapírral kibélelt 2 tepsire tesszük és 160 fokon megsütjük.
  2. Töltelék: a tejből, cukorból és lisztből sűrű kását főzünk. A forró kását tálba öntjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a kókuszreszeléket. Elkeverjük, kihűtjük.
  3. A vajat habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt kókuszos krémbe.
  4. A tésztalapokról eltávolítjuk a sütőpapírt, az egyiket málnalekvárral megkenjük.
  5. Rákenjük a krémet, a másik tésztát is megkenjük a lekvárral (azt az oldalát, amiről lehúztuk a sütőpapírt), és rátesszük a krémre. A tetejét is megkenjük a lekvárral, csokiöntettel meglocsoljuk.
  6. Az öntethez a csokoládét és a vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk, elkeverjük.