TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Kókuszos szelet csokiöntettel
Kókuszos szelet csokiöntettel
Recept Kókuszos szelet csokiöntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A mindennapi kísértések szinte tankönyvi példája lehet a kókuszos szelet csokiöntettel. A két puha kakaós tészta közt lapul meg a kókuszos krém, a tetejét pedig csokiöntet díszíti és teszi ellenállhatatlanná. Bár a krém vajas, de egyáltalán nem nehéz, a kókusz teszi lággyá. Aki megkóstolta, mind odavolt ezért az édességért, és sorozatosan zsebeltem be az elismeréseket. A családomról már nem is beszélve! Szerző: Marta

TopPetra TopPetra    ·   10.5.2018

Kókuszos szelet csokiöntettel

A mindennapi kísértések szinte tankönyvi példája lehet a kókuszos szelet csokiöntettel. A két puha kakaós tészta közt lapul meg a kókuszos krém, a tetejét pedig csokiöntet díszíti és teszi ellenállhatatlanná. Bár a krém vajas, de egyáltalán nem nehéz, a kókusz teszi lággyá. Aki megkóstolta, mind odavolt ezért az édességért, és sorozatosan zsebeltem be az elismeréseket. A családomról már nem is beszélve! Szerző: Marta

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

9 db
tojás
300 g
porcukor
6 ev. kanál
kakaó
150 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
3 ev. kanál
olaj
3 ev. kanál
víz

Töltelék:

300 ml
tej
150 g
kristálycukor
2 ev. kanál
búzafinomliszt
2 csomag
vaníliacukor
200 g
kókuszreszelék
250 g
vaj

Öntet:

200 g
csokoládé
200 g
vaj

Szükségünk lesz még:

málnalekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgát, az olajat és a vizet. Végül beleszitáljuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát két részre osztjuk, sütőpapírral kibélelt 2 tepsire tesszük és 160 fokon megsütjük.
  2. Töltelék: a tejből, cukorból és lisztből sűrű kását főzünk. A forró kását tálba öntjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a kókuszreszeléket. Elkeverjük, kihűtjük.
  3. A vajat habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt kókuszos krémbe.
  4. A tésztalapokról eltávolítjuk a sütőpapírt, az egyiket málnalekvárral megkenjük.
  5. Rákenjük a krémet, a másik tésztát is megkenjük a lekvárral (azt az oldalát, amiről lehúztuk a sütőpapírt), és rátesszük a krémre. A tetejét is megkenjük a lekvárral, csokiöntettel meglocsoljuk.
  6. Az öntethez a csokoládét és a vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk, elkeverjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása