TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kókuszos szelet csokoládéval, pudingos krémmel. Kipróbált recept.
Kókuszos szelet csokoládéval, pudingos krémmel. Kipróbált recept.
Kókuszos szelet csokoládéval, pudingos krémmel. Kipróbált recept.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.2.2024

Kókuszos szelet csokoládéval, pudingos krémmel. Kipróbált recept.

A csokoládés és kókusz együtt mesés. Ha még ehhez pudingos krém is párosul, akkor a siker adott és garantált.

90 perc
Elkészítés
65 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Sötét tészta:

6 db
tojás
180 g
kristálycukor
80 ml
olaj
160 g
búzafinomliszt
30 g
kakaó
1 kávéskanál
sütőpor

Világos tészta:

5 db
tojásfehérje
180 g
kristálycukor
1 evőkanál
burgonyakeményítő
70 g
aprított dió
70 g
aprított mandula
50 g
kókuszreszelék

Krém:

2 csomag
vaníliapuding
30 g
burgonyakeményítő
200 g
vaj
650 ml
tej
250 g
sűrített tej, édesített
1 csomag
vaníliacukor

Szirup:

160 ml
víz
2 evőkanál
citromlé
2 kávéskanál
porcukor

Csokiöntet:

90 g
étcsoki
90 g
tejcsoki
210 ml
habtejszín

Kell még:

kókuszreszelék szóráshoz
lekvár kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A krémmel kezdjük, mert ki kell hűlnie. A sűrített tejet, cukrot, vaníliacukrot, keményítőt és pudingport a tejben csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk, fóliával lefedjük, kihűtjük. A vajat habosra verjük, ebbe keverjük bele kis adagokban a pudingot.
  2. A kakaós tésztához a tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot, tojássárgát, olajat. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is. A tésztát 35x25 cm-es tepsibe töltjük, 170 fokon kb. 30 percig sütjük.
  3. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a keményítőt, diót, mandulát, kókuszt. Tepsibe tesszük (35x25 cm), 170 fokon 35 percig sütjük.
  4. A sötét tésztát hosszában félbe vágjuk, a szirup felével meglocsoljuk (ehhez a hozzávalókat eldolgozzuk), lekvárral és a krém felével megkenjük, rátesszük a kókuszos tésztát, erre jön a maradék krém, majd lefedjük a kakaós tésztával. A felső réteg kakaós tésztát is meglocsoljuk a sziruppal.
  5. A habtejszínt felmelegítjük, beletörjük a csokoládét és addig keverjük, amíg fel nem olvad. Arra ügyeljünk, hogy a tejszínt nem szabad felforralni. Ezzel locsoljuk meg a sütemény tetejét. Végül kókuszreszelékkel is megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása