Kókuszos szelet kuglóf formában, sütés nélkül

Recept Kókuszos szelet kuglóf formában, sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Ismét egy jól bevált sütés nélküli édesség. A kókusz bárhol, bármikor jöhet, így az édesség dupla élvezet: nagyon gyorsan elkészül, sütni sem kell, és benne van az isteni kókusz! Az alap vajas kekszes massza, a tetejét pedig az elengedhetetlen csokiöntettel locsoltam meg. Ha lusta vagyok, akkor nem olvasztott csokoládés és tejszín keverékét használom, hanem egyszerű bolti csokiöntetet. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

3x175 gvajas keksz
100 gvaj
2 ev. kanálkakaó
400 mltej

Szükségünk lesz még:

1 csomagtejszín ízű krémpor + tej
200 mltej
kb. 200 mlkókuszreszelék
50 golvasztott vaj

Csokiöntet:

200 mlhabtejszín
100 gcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajas kekszet apróra törjük. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a kakaóval, majd rálocsoljuk a kekszre. Elkeverjük.
  2. A tejet edénybe öntjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a kókuszreszeléket, a tejjel felvert krémport. A masszának sűrűnek kell lennie. Ha nem elég sűrű, akkor kókuszreszeléket adunk hozzá, ha pedig túl sűrű, akkor tejjel javítunk az állagán. Előkészítjük a kuglóf sütőformát, fóliával kibéleljük és elkezdjük a rétegezést. Először a kókuszos réteg jön, elegyengetjük, erre jön a kekszes réteg. Ezt is elegyengetjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Miután megkötött, kifordítjuk a formából, a fóliát eltávolítjuk és csokiöntettel meglocsoljuk: a habtejszínt felmelegítjük, beletesszük a kockára tört csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás