Kókuszos szelet pudingos krémmel, tejszínhabbal

Hozzáadta: TopPetra, 2.11.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Kókuszos desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
A krémes édességek ugyanúgy hozzátartoznak az ünnepekhez, mint a klasszikus száraz kekszek, puszedlik, mézeskalácsok és falatkát. Talán ez a kókuszos szelet nem annyira szokványos, de a kókuszreszelék a tésztájában és a vaníliás krém igazi ünnepi hangulatot kölcsönöz neki. Mi nagyon szeretjük, és szerintem igazán ünnepi. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 2.11.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Kókuszos desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta (1 bögre = 200 ml):
2 bögrenatúr joghurt
1 bögrekókuszreszelék
1 bögrekristálycukor
1 bögrebúzadara
1 csomagsütőpor
Locsoláshoz:
300 mlvíz
4 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
Töltelék:
1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
Ízlés szerint kristálycukor
Tetejére:
350 mlhabtejszín
- Először az öntetet készítjük el. A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a kristály- és vaníliacukrot, majd addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután levesszük a tűzről. Ezzel fogjuk meglocsolni a tésztánkat.
- A tészta hozzávalóit elkeverjük, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük (21x30 cm). Elegyengetjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- Amíg a tészta a sütőben készül, elkészítjük a pudingos réteget – a pudingport a tejben csomómentesre keverjük, cukorral édesítjük, majd sűrű pudingot főzünk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS