Kókuszos szelet pudingos krémmel, tejszínhabbal

Recept Kókuszos szelet pudingos krémmel, tejszínhabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

A krémes édességek ugyanúgy hozzátartoznak az ünnepekhez, mint a klasszikus száraz kekszek, puszedlik, mézeskalácsok és falatkát. Talán ez a kókuszos szelet nem annyira szokványos, de a kókuszreszelék a tésztájában és a vaníliás krém igazi ünnepi hangulatot kölcsönöz neki. Mi nagyon szeretjük, és szerintem igazán ünnepi. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (1 bögre = 200 ml):

2 bögrenatúr joghurt
1 bögrekókuszreszelék
1 bögrekristálycukor
1 bögrebúzadara
1 csomagsütőpor

Locsoláshoz:

300 mlvíz
4 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor

Töltelék:

1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
Ízlés szerint kristálycukor

Tetejére:

350 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először az öntetet készítjük el. A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a kristály- és vaníliacukrot, majd addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután levesszük a tűzről. Ezzel fogjuk meglocsolni a tésztánkat.
  2. A tészta hozzávalóit elkeverjük, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük (21x30 cm). Elegyengetjük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  4. Amíg a tészta a sütőben készül, elkészítjük a pudingos réteget – a pudingport a tejben csomómentesre keverjük, cukorral édesítjük, majd sűrű pudingot főzünk.
  5. A megsült tésztát meglocsoljuk az öntettel, ráöntjük a még forró pudingot. Amikor a puding már megkötött és kihűlt, a tetejére kenjük a tejszínhabot. Hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már a rétegek megkötöttek, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás