TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Kókuszos szelet pudingos krémmel, tejszínhabbal
Kókuszos szelet pudingos krémmel, tejszínhabbal
Recept Kókuszos szelet pudingos krémmel, tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.11.2020

Kókuszos szelet pudingos krémmel, tejszínhabbal

A krémes édességek ugyanúgy hozzátartoznak az ünnepekhez, mint a klasszikus száraz kekszek, puszedlik, mézeskalácsok és falatkát. Talán ez a kókuszos szelet nem annyira szokványos, de a kókuszreszelék a tésztájában és a vaníliás krém igazi ünnepi hangulatot kölcsönöz neki. Mi nagyon szeretjük, és szerintem igazán ünnepi. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 200 ml):

2 bögre
natúr joghurt
1 bögre
kókuszreszelék
1 bögre
kristálycukor
1 bögre
búzadara
1 csomag
sütőpor

Locsoláshoz:

300 ml
víz
4 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor

Töltelék:

1 l
tej
3 csomag
vanília ízű pudingpor
Ízlés szerint kristálycukor

Tetejére:

350 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először az öntetet készítjük el. A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a kristály- és vaníliacukrot, majd addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután levesszük a tűzről. Ezzel fogjuk meglocsolni a tésztánkat.
  2. A tészta hozzávalóit elkeverjük, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük (21x30 cm). Elegyengetjük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  4. Amíg a tészta a sütőben készül, elkészítjük a pudingos réteget – a pudingport a tejben csomómentesre keverjük, cukorral édesítjük, majd sűrű pudingot főzünk.
  5. A megsült tésztát meglocsoljuk az öntettel, ráöntjük a még forró pudingot. Amikor a puding már megkötött és kihűlt, a tetejére kenjük a tejszínhabot. Hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már a rétegek megkötöttek, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása