Kókuszos szelet

Egy kis bolondozás, egy kis varázslat mindig jól jön. A kókuszos szeletnél a csoda abban rejlik, hogy a kókuszos réteg két réteg kakaós tészta közé kerül, és így sütöm készre. Legutóbb tepsiben készítettem, de ha 22 cm átmérőjű tortaformában sütjük, akkor gyakorlatilag kakaós-kókuszos tortát is készíthetünk. Díszítésnek olvasztott csokoládét és kókuszreszeléket használtam. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 25.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kókuszos szelet

Hozzávalók

Tészta (1 bögre = 250 ml):
250 gvaj
1 bögrekristálycukor
1 csomagsütőpor
3 ev. kanálkakaó
3 ev. kanálrum
4 ev. kanálvíz
4 dbtojás
1 és 3/4 bögrerétesliszt
Kókuszos réteg:
3 dbtojás
1/3 bögrekristálycukor
150 gkókuszreszelék
Tetejére:
étcsokoládé
kókuszreszelék

Elkészítés menete

  1. A tésztával kezdjük. A vajat és a cukor felét edénybe tesszük, majd addig melegítjük, amíg a vaj és a cukor fel nem olvad. Hozzáadjuk a kakaót, a vize, a rumot, elkeverjük és kihűtjük. Ezután keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet, majd egyenként a tojássárgát. Tészta állagúra dolgozzuk.
  2. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük és beleforgatjuk a kakaós tésztába.
  3. Az így elkészített tészta felét kivajazott és zsemlemorzsával vagy darával beszórt tepsibe öntjük (22x24 cm).
  4. A kókuszos réteghez a tojást a cukorral gőzfürdő felett felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezt kenjük a tészta tetejére.
  5. A kókuszos rétegre ráöntjük a tészta másik felét. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 percig sütjük. Kihűtjük.
  6. A tetejét olvasztott csokoládéval meglocsoljuk, kókuszreszelékkel megszórjuk. Jó étvágyat!