Kókuszos szelet
Egy kis bolondozás, egy kis varázslat mindig jól jön. A kókuszos szeletnél a csoda abban rejlik, hogy a kókuszos réteg két réteg kakaós tészta közé kerül, és így sütöm készre. Legutóbb tepsiben készítettem, de ha 22 cm átmérőjű tortaformában sütjük, akkor gyakorlatilag kakaós-kókuszos tortát is készíthetünk. Díszítésnek olvasztott csokoládét és kókuszreszeléket használtam. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 25.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta (1 bögre = 250 ml):
250 gvaj
1 bögrekristálycukor
1 csomagsütőpor
3 ev. kanálkakaó
3 ev. kanálrum
4 ev. kanálvíz
4 dbtojás
1 és 3/4 bögrerétesliszt
Kókuszos réteg:
3 dbtojás
1/3 bögrekristálycukor
150 gkókuszreszelék
Tetejére:
étcsokoládé
kókuszreszelék
- A tésztával kezdjük. A vajat és a cukor felét edénybe tesszük, majd addig melegítjük, amíg a vaj és a cukor fel nem olvad. Hozzáadjuk a kakaót, a vize, a rumot, elkeverjük és kihűtjük. Ezután keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet, majd egyenként a tojássárgát. Tészta állagúra dolgozzuk.
- A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük és beleforgatjuk a kakaós tésztába.
- Az így elkészített tészta felét kivajazott és zsemlemorzsával vagy darával beszórt tepsibe öntjük (22x24 cm).
- A kókuszos rétegre ráöntjük a tészta másik felét. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 percig sütjük. Kihűtjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Černý sen s kokosem - FOTOPOSTUP.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS