Kókuszos szelet tejszínnel nyakon öntve

A kókuszos sütemények egyik leggyorsabban elkészíthető képviselője a kókuszos szelet tejszínnel nyakon öntve. A puha tésztát, amit egy-kettő elkészítünk, porcukor és kókuszreszelék keverékével szórjuk meg. Ezt az alapot megsütjük, majd egész egyszerűen magas zsírtartalommal rendelkező habtejszínnel meglocsoljuk a süteményt, hogy kellően szaftos legyen. A sütemény magába szívja a tejszínt, és pompás lesz tőle! Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 21.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kókuszos szelet tejszínnel nyakon öntve

Hozzávalók

Alap:
3 dbtojás
1 bögrekristálycukor
1 bögreolaj
1 bögretej
1 csomagvaníliacukor
2 bögrerétesliszt
1 csomagsütőpor
Morzsa:
200 gkókuszreszelék
150 gporcukor
Szükségünk lesz még:
350 ml33%-os habtejszín

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral a és vaníliacukorral habosra verjük.
  2. Hozzáadjuk a tejet, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Kivajazott és belisztezett tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk a kókuszos morzsával (kókuszreszelék + porcukor).
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  5. A forró, meleg süteményt nyakon öntjük a finom, sűrű habtejszínnel. Kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.