TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kókuszos szelet tojássárgás krémmel
Kókuszos szelet tojássárgás krémmel
Recept Kókuszos szelet tojássárgás krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.7.2018

Kókuszos szelet tojássárgás krémmel

Ha a két kakaós tésztalap között kókuszos krém lapul meg, a felső kakaós tésztalap tetején pedig lágy tojássárgás krém lapul, akkor az már rossz nem lehet. A tojássárgás krém a megszokottól eltérően nem törik, nem száraz, hanem jó puha, lágy és krémes. Az egész kókuszos szelet tojássárgás krémmel egy pompás édesség, ami kicsiket és nagyokat is levesz a lábáról. Érdemes kipróbálni! Szerző: Jaja

60 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
finomliszt
125 g
vaj
100 g
porcukor
20 g
kakaó
1 csomag
sütőpor
1 db
tojássárga
100 ml
tej

Kókuszos töltelék:

200 g
kókuszreszelék
5 db
tojásfehérje
120 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor

Krém:

4 db
tojássárga
300 ml
tej
150 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
200 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet a sütőporral és kakaóval elkeverjük, majd egy nagyobb tálba szitáljuk. Belereszeljük a vajat, eldolgozzuk. A cukrot a tojássárgával és 50 ml tejjel eldolgozzuk, ezt is hozzáöntjük. A hozzávalókból elasztikus tésztát gyúrunk. Ha kell, a maradék tejjel javíthatunk a tészta állagán.
  2. A kakaós tésztát két egyenlő részre osztjuk, mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk (35 x 27 cm).
  3. A tésztát magas falú tepsibe tesszük, ami előtte sütőpapírra kibéleltünk. Az alsó tésztára rákanalazzuk a kókuszos krémet, majd lefedjük a másik lap tésztával.
  4. Kókuszos töltelék: a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Mielőtt a tojáshab tökéletes lenne, hozzáadjuk a vaníliacukrot és porcukrot, ezzel együtt verjük tovább. Utolsó lépésben belekeverjük a kókuszreszeléket.
  5. A tepsit a tésztával és töltelékkel 160 fokra előmelegített tepsibe tesszük és aranyszínűre sütjük. Sütés közben „buborékok” is keletkezhetnek a tészta feszínén, ettől nem kell megijedni, hanem csak ki kell őket szúrni.
  6. A tojássárgát a vaníliacukorral és kristálycukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és kis lángon elkezdjük főzni.
  7. A vajat habosra verjük és ehhez adjuk hozzá adagokban a tojássárgás krémet.
  8. A kész krémet a megsült sütemény tetejére tesszük, elegyengetjük, pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Közvetlenül a tálalás előtt kókuszreszelékkel megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása