TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Kókuszos vagy diós korongok vaníliakrémmel és csokoládéval
Kókuszos vagy diós korongok vaníliakrémmel és csokoládéval
Recept Kókuszos vagy diós korongok vaníliakrémmel és csokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A dió és kókusz a karácsony elengedhetetlen hozzávalója. A kókuszos és/vagy diós korongok tökéletes elemei lehetnek a süteményes tálnak, főleg akkor, ha azok ellenállhatatlan vaníliás krémmel vannak töltve, a tetejét pedig csokiöntettel díszítjük. A ropogós korongok nagyon jól harmonizálnak a finom krémmel, igazi csemegét varázsolhatunk az ünnepi asztalra. Nem kell ragaszkodnunk a korongokhoz, akár más alakokat is formázhatunk. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   5.11.2018

Kókuszos vagy diós korongok vaníliakrémmel és csokoládéval

A dió és kókusz a karácsony elengedhetetlen hozzávalója. A kókuszos és/vagy diós korongok tökéletes elemei lehetnek a süteményes tálnak, főleg akkor, ha azok ellenállhatatlan vaníliás krémmel vannak töltve, a tetejét pedig csokiöntettel díszítjük. A ropogós korongok nagyon jól harmonizálnak a finom krémmel, igazi csemegét varázsolhatunk az ünnepi asztalra. Nem kell ragaszkodnunk a korongokhoz, akár más alakokat is formázhatunk. Szerző: Triniti

30 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojásfehérje
330 g
kristálycukor
170 g
kókuszreszelék vagy darált dió
2 ev. kanál
búzafinomliszt
100 g
porcukor

Krém:

150 g
kristálycukor
100 ml
víz
400 ml
tej
1,5 csomag
vanília ízű pudingpor
250 g
vaj
csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
  1. A kristálycukrot a tojásfehérjével gőzfürdő felett kemény habbá verjük – kb. 15 percet vesz igénybe. Kissé kihűtjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket vagy darált diót, a lisztet és a porcukrot. Ezután már csak fakanállal óvatosan egységes masszává keverjük.
  2. A masszából egy kanál segítségével megformázzuk a korongokat vagy más formát (sütőpapírral kibélelt tepsin). Ügyeljünk arra, hogy a korong se túl vékony, se túl vastag ne legyen.
  3. 120 fokon 15 percig sütjük, majd a hőfokot 70 fokra csökkentjük és további 35 percig sütjük. Miután megsült, a sütőt lekapcsoljuk, a korongokat kihűtjük.
  4. Krém: a cukrot kis lángon karamellizáljuk, forró vízzel felöntjük. Amikor a karamell feloldódott, hozzáadjuk a langyos tejet (egy keveset félreteszünk, ebben keverjük el a pudingport) és addig kevergetjük, amíg el nem kezd forrni. Ezután hozzáadjuk a kevés tejben csomómentesre kevert pudingport. A sűrű krémet levesszük a tűzről és kihűtjük. Alaposan belekeverjük a vajat és addig dolgozzuk, amíg jó krémes nem lesz.
  5. A korongok felére rávisszük a krémet, majd a krém nélküli korongokkal lefedjük. Csokiöntettel díszatjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása