Kókuszos vagy diós korongok vaníliakrémmel és csokoládéval

Hozzáadta: TopPetra, 5.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Kókuszos desszertek, Pudingos desszertek
A dió és kókusz a karácsony elengedhetetlen hozzávalója. A kókuszos és/vagy diós korongok tökéletes elemei lehetnek a süteményes tálnak, főleg akkor, ha azok ellenállhatatlan vaníliás krémmel vannak töltve, a tetejét pedig csokiöntettel díszítjük. A ropogós korongok nagyon jól harmonizálnak a finom krémmel, igazi csemegét varázsolhatunk az ünnepi asztalra. Nem kell ragaszkodnunk a korongokhoz, akár más alakokat is formázhatunk. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 5.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Kókuszos desszertek, Pudingos desszertek
ALAPANYAGOK
Tészta:
Krém:
- 120 fokon 15 percig sütjük, majd a hőfokot 70 fokra csökkentjük és további 35 percig sütjük. Miután megsült, a sütőt lekapcsoljuk, a korongokat kihűtjük.
- Krém: a cukrot kis lángon karamellizáljuk, forró vízzel felöntjük. Amikor a karamell feloldódott, hozzáadjuk a langyos tejet (egy keveset félreteszünk, ebben keverjük el a pudingport) és addig kevergetjük, amíg el nem kezd forrni. Ezután hozzáadjuk a kevés tejben csomómentesre kevert pudingport. A sűrű krémet levesszük a tűzről és kihűtjük. Alaposan belekeverjük a vajat és addig dolgozzuk, amíg jó krémes nem lesz.