Kókuszos-vaníliás kiflik. Fantasztikusan finom, az elkészítése egyszerű, még nyáron is ezt fogja készíteni.

Recept Kókuszos-vaníliás kiflik. Fantasztikusan finom, az elkészítése egyszerű, még nyáron is ezt fogja készíteni.
KÜLDÖTT KÉPEK

A vaníliás kiflik a karácsony egyik kedvenc süteménye. Lágy, légies, könnyed, és nagyon-nagyon finom! Ez a változat kókusszal készül, a két végét pedig csokoládéba is belemártom. Ha hiszitek, ha nem, ezt a finomságot bizony egész évben készítem, nemcsak karácsonykor. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 gbúzafinomliszt
200 g vaj
100 gkókuszreszelék
50 gporcukor
2 ev. kanálrum
Porcukor és vaníliacukor keveréke szóráshoz
Csokoládé mártogatáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kockára vágott vajat, a kókuszreszeléket, rumot, porcukrot és sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát lisztes felületen henger alakúra nyújtjuk, majd felszeleteljük és a kis szeletekből megformázzuk kézzel a kifliket.
  3. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  4. Nem sütjük túl sokáig, mert megbarnul és nem lesz az igazi, ráadásul meg is keményedhet.
  5. Miután megsült, a porcukor és vaníliacukor keverékébe forgatjuk, a két végét olvasztott csokoládéba mártjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás