Kókuszos-vaníliás kiflik

Recept Kókuszos-vaníliás kiflik
KÜLDÖTT KÉPEK

Sokat keresgéltem és próbálkoztam, mire rátaláltam arra a karácsonyi kiflire, ami megfelel az én és a család ízlésének. Ez nem más, mint a kókuszos-vaníliás kifli. Amióta először megsütöttem, a család kedvence lett. A tészta tojásmentes, az elkészítése nem igényel túl sok időt és egyáltalán nem bonyolult. A végeredmény pedig egy puha, illatos és rendkívül finom karácsonyi, illatos sütemény.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

250 gbúzafinomliszt
200 gvaj
100 gkókuszreszelék
50 gporcukor
2 ev. kanálrum
porcukor és vaníliacukor keveréke beleforgatáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és kezünkkel eldolgozzuk. Én ehhez a süteményhez puha vajat használtam. A tészta sűrű, nehezebb vele dolgozni, de addig kell gyúrni, amíg össze nem áll. Ha ez nem sikerülne, akkor óvatosan, evőkanalanként tejet lehet a tésztához adni.
  2. Ezután a tésztát egy belisztezett deszkára tesszük, cipót formázunk belőle, majd hűtőbe tesszük, és addig hagyjuk ott, amíg meg nem dermed. Erre azért van szükség, mert a puha tésztával nehezebb dolgozni.
  3. 1-2 óra elteltével a tésztát kivesszük a hűtőből, majd a lisztes deszkán egy hosszabb hengert formázunk belőle. A hengert éles késsel felszeleteljük, ezután pedig mindegyik szeletből kezünkkel kiflit formálunk.
  4. A kifliket egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, lehetőleg nem túlságosan sűrűn. Nekem 30x40 cm-es tepsim van, erre 20 kiflit szoktam tenni (5 sor, soronként 4 kifli).
  5. A kifliket 180 fokon kb. 10 percig sütjük (a sütési idő sütőnként eltérhet). A sütés után a kifliknek világosnak kell maradniuk, csupán az alsó részük, ami érintkezett a sütőpapírral, sötétebb.
  6. A sütés után a kiflik nagyon puhák és törékenyek, olyannak tűnnek, mintha nem lennének megsülve. Még melegen megforgatjuk őket a porcukorral elkevert vaníliacukorban. Nekem ebből az adagból 50 kifli jött ki.

 Blogom: Recepty z mojejkuchyne

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás