Kókuszos zabpelyhes keksz

Hozzáadta: TopPetra, 18.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Egészséges desszertek, Kekszek
KÜLDÖTT KÉPEK
A ropogós kekszek világát szerintem a kekszimádóknak nem kell bemutatni. Kiváló kávéhoz, teához, kakaóhoz, mindenféle forró italhoz, ráadásul még finom is. A családunk egyik kedvence a kókuszos zabpelyhes keksz. Nem állítom, hogy egészséges, és azt sem, hogy diétás, de legalább van benne zabpehely, aminek pozitív tulajdonságai ismeretesek. Ha valaki nincs kibékülve a kókuszreszelékkel, akkor bátran lecserélheti darált dióra is. A kekszhez kevesebb cukrot adtam, ez ízlés dolga. Szerző: Mila
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Egészséges desszertek, Kekszek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Kb. 24 adaghoz:
100 gvaj
2 ev. kanálméz
1 bögrebúzafinomliszt (vagy fehér tönkölyliszt)
1 bögrezabpehely
1 bögrekókuszreszelék
1/3 bögrenádcukor
csipet só
1/2 kv. kanálszódabikarbóna + 1 ev. kanál forró víz
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük, két tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A vajat a mézzel elkeverjük, felolvasztjuk, majd miután egységes keveréket kaptunk, kihűtjük.
- Az átszitált lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a kókuszreszelékkel, a cukorral és a sóval.
- A szódabikarbónát egy kisebb tálba szórjuk, hozzáadjuk a kanál forró vizet, elkeverjük, és hozzáöntjük a vaj és méz keverékéhez. A nedves hozzávalókat hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és alaposan eldolgozzuk.
- A tészta akár darabosnak is tűnhet, de egyrészt jól el kell dolgozni, másrészt könnyen formázható, a vaj pedig összetartja. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, amiből korongokat formázunk. Nekem 24 korongot sikerült kihoznom ebből a tésztamennyiségből.
- A 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, ezalatt szépen megbarnulnak. Kivesszük a sütőből, benne hagyjuk a tepsiben, és kihűtjük. Jól lezárható süteményes dobozban tároljuk.
Blogom: Víkendové pečení
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS