TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egészséges desszertek Kókuszos zabpelyhes keksz
Kókuszos zabpelyhes keksz
Recept Kókuszos zabpelyhes keksz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A ropogós kekszek világát szerintem a kekszimádóknak nem kell bemutatni. Kiváló kávéhoz, teához, kakaóhoz, mindenféle forró italhoz, ráadásul még finom is. A családunk egyik kedvence a kókuszos zabpelyhes keksz. Nem állítom, hogy egészséges, és azt sem, hogy diétás, de legalább van benne zabpehely, aminek pozitív tulajdonságai ismeretesek. Ha valaki nincs kibékülve a kókuszreszelékkel, akkor bátran lecserélheti darált dióra is. A kekszhez kevesebb cukrot adtam, ez ízlés dolga. Szerző: Mila

TopPetra TopPetra    ·   18.2.2018

Kókuszos zabpelyhes keksz

A ropogós kekszek világát szerintem a kekszimádóknak nem kell bemutatni. Kiváló kávéhoz, teához, kakaóhoz, mindenféle forró italhoz, ráadásul még finom is. A családunk egyik kedvence a kókuszos zabpelyhes keksz. Nem állítom, hogy egészséges, és azt sem, hogy diétás, de legalább van benne zabpehely, aminek pozitív tulajdonságai ismeretesek. Ha valaki nincs kibékülve a kókuszreszelékkel, akkor bátran lecserélheti darált dióra is. A kekszhez kevesebb cukrot adtam, ez ízlés dolga. Szerző: Mila

35 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Kb. 24 adaghoz:

100 g
vaj
2 ev. kanál
méz
1 bögre
búzafinomliszt (vagy fehér tönkölyliszt)
1 bögre
zabpehely
1 bögre
kókuszreszelék
1/3 bögre
nádcukor
csipet só
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna + 1 ev. kanál forró víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, két tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A vajat a mézzel elkeverjük, felolvasztjuk, majd miután egységes keveréket kaptunk, kihűtjük.
  3. Az átszitált lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a kókuszreszelékkel, a cukorral és a sóval.
  4. A szódabikarbónát egy kisebb tálba szórjuk, hozzáadjuk a kanál forró vizet, elkeverjük, és hozzáöntjük a vaj és méz keverékéhez. A nedves hozzávalókat hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és alaposan eldolgozzuk.
  5. A tészta akár darabosnak is tűnhet, de egyrészt jól el kell dolgozni, másrészt könnyen formázható, a vaj pedig összetartja. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, amiből korongokat formázunk. Nekem 24 korongot sikerült kihoznom ebből a tésztamennyiségből.
  6. A 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, ezalatt szépen megbarnulnak. Kivesszük a sütőből, benne hagyjuk a tepsiben, és kihűtjük. Jól lezárható süteményes dobozban tároljuk.

Blogom: Víkendové pečení

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása