TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Kókuszrolád sütés nélkül
Kókuszrolád sütés nélkül
Recept Kókuszrolád sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   25.1.2018

Kókuszrolád sütés nélkül

Ha nem vesszük figyelembe azt az időt, amíg a kókuszrolád tésztája a hűtőben lehűl (ez kb. egy óra), akkor tényleg nagyon gyors az elkészítése. Lényegében a tésztát és a tölteléket is csaj jó alaposan el kell dolgozni. A lehűlt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk. Szerintem a kókuszrolád sütés nélkül hidegen a legfinomabb, és garantált, hogy az utolsó morzsáig elfogy.

35 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Tészta:

300 g
vajas keksz
150 g
porcukor
3 ev. kanál
holland kakaópor
50 ml
presszó kávé, jó erős
10 ml
rum

Kókuszos töltelék:

150 g
vaj
50 g
porcukor
50 g
kókuszreszelék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kekszet apróra törjük, elkeverjük a porcukorral és a kakaóval, hozzáöntjük a kávét és a rumot. Eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Közben hozzálátunk a töltelékhez: a vajat a cukorral habosra verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
  3. A kihűlt tésztát két fólialap közt téglalap alakúra, 0.5 cm vastagra nyújtjuk.
  4. A tésztát megkenjük a töltelékkel, felcsavarjuk, és visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  5. Miután jól kihűlt, forró vízbe mártott éles késsel felszeleteljük.
Hozzászólás a recepthez
Erzsi Fehér    ·   8.12.2020   ·   Válasz   ·  

Köszönöm megtaláltam :)

Erzsi Fehér    ·   8.12.2020   ·   Válasz   ·  

Nincs leírva a recept !!

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása