Kókuszrolád sütés nélkül

Ha nem vesszük figyelembe azt az időt, amíg a kókuszrolád tésztája a hűtőben lehűl (ez kb. egy óra), akkor tényleg nagyon gyors az elkészítése. Lényegében a tésztát és a tölteléket is csaj jó alaposan el kell dolgozni. A lehűlt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk. Szerintem a kókuszrolád sütés nélkül hidegen a legfinomabb, és garantált, hogy az utolsó morzsáig elfogy.

Hozzáadta:, 25.1.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Sütés néküli édességek, Ünnepek
Előkészítési idő:
Recept Kókuszrolád sütés nélkül

Hozzávalók

Tészta:
300 gvajas keksz
150 gporcukor
3 ev. kanálholland kakaópor
50 mlpresszó kávé, jó erős
10 mlrum
Kókuszos töltelék:
150 gvaj
50 gporcukor
50 gkókuszreszelék

Elkészítés menete

  1. A kekszet apróra törjük, elkeverjük a porcukorral és a kakaóval, hozzáöntjük a kávét és a rumot. Eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Közben hozzálátunk a töltelékhez: a vajat a cukorral habosra verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
  3. A kihűlt tésztát két fólialap közt téglalap alakúra, 0.5 cm vastagra nyújtjuk.
  4. A tésztát megkenjük a töltelékkel, felcsavarjuk, és visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  5. Miután jól kihűlt, forró vízbe mártott éles késsel felszeleteljük.