Kókuszszeletek csokikrémmel

A kitűnő szeletek, rendkívül ízletes krémmel, ráadásul kókusszal tökéletesítve – akár karácsonyi sütiként is megállják a helyüket, de én még születésnapi bulikra is szoktam készíteni belőle. Mindenki dicséri, nekem pedig dagad a keblem a büszkeségtől. Merítsetek inspirációt a receptből, és osszátok meg saját fényképeteket, az sem baj, ha már alig van a tálon a süteményből ;) Szerző: Blažena

Hozzáadta:, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kókuszszeletek csokikrémmel

Hozzávalók

Tészta:
7 bdtojás
140 gkristálycukor
80 gliszt
2 evőkanálminőségi holland kakaó
1 kv. kanálsütőpor
Kókuszhab:
3 dbtojásfehérje
60 gporcukor
120 gkókusz
Krém:
100 mltej
200 gfőzőcsoki
250 gvaj
Öntet:
200 gétcsoki öntet
díszítésnek fehércsoki öntet

Elkészítés menete

  1. Tészta:
    Egy edényben felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, kanalanként hozzákeverjük a cukrot, később a sárgáját, az átszitált lisztet, amibe előzetesen belekevertük a sütőport, majd a kakaót.
  2. Kókuszhab:
    Egy alkalmas edényben habbá verjük a fehérjét, nem kell teljesen sűrűre, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és kókuszreszeléket.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, kis kanállal kókuszhab-kupacokat helyezünk rá, majd megsütjük 20 perc alatt 180°C-on, vagy amíg megsül. A papírnak könnyen le kellene válnia a tepsiről, ez alapján ismerjük meg, hogy a tészta megsült. Én 30×40 cm-s tepsit használtam. Hagyjuk kihűlni.
  4. Krém:
    A tejbe beletördeljük a csokoládét, majd folyamatos keverés és melegítés mellett elkeverjük benne. Hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat habosra verjük, fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt csokoládés keveréket, majd finom habbá verjük.
  5. A piskótáról leszedjük a papírt, majd rákenjük az előkészített krémet. Ráöntjük a megolvasztott csokit, miután megkeményedett, csíkokban díszítjük az olvasztott fehércsokoládéval, majd hűtőbe tesszük. Meleg késsel vágjuk szeletekre tálalás előtt, hogy ne törjön az csoki. Jó étvágyat!

Köszönjük, hogy a kitűnő szakácsnő - Blažena Sadovská – engedélyezte, hogy nyilvánosságra hozzuk receptjét!