TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Kókusztorta fotókkal
Kókusztorta fotókkal
Recept Kókusztorta fotókkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.8.2020

Kókusztorta fotókkal

Ellenállhatatlan! A kókusztorta az egyik kedvenc tortám. Az elkészítése kissé időigényes, de szerintem nem nehéz, és az is biztos, hogy a család is imádja! A finom tésztát három lapra vágom, majd ezeket az isteni kókuszos krémmel tapasztom össze. Természetesen a krém a torta tetejére és oldalára is jut, díszítésnek pedig kókuszreszeléket, tejszínhabot és kókuszos Raffaello golyót választottam. Szerző: Triniti

50 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

7 db
tojás
200 g
kristálycukor
120 g
rétesliszt
75 g
kukoricakeményítő
1 csomag
vaníliacukor

Krém:

400 ml
kókusztejszín
3 ev. kanál
finomliszt
1 ev. kanál
kukoricakeményítő
150 g
vaj
150 g
porcukor
200 ml
habtejszín
1 csésze
kókuszreszelék (150-200 ml ízlés szerint)

Díszítéshez:

kókuszreszelék
Rafaello
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A süteményt a krémmel kezdjük. A kókusztejszín felét a liszttel és keményítővel csomómentesre keverjük.
  2. A kókusztejszín másik felét edénybe tesszük s elkezdjük melegíteni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a liszttel és keményítővel elkevert tejszínt, elkeverjük.
  3. Kis lángon dolgozunk és egész addig kevergetjük, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ezután kihűtjük.
  4. A vajat habosra verjük, beledolgozzuk a porcukrot. Kis adagokban eldolgozzuk a kókusztejszínes krémmel, egészen addig, amíg szép, sima krémet nem kapunk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  5. A habtejszínt habbá verjük, ezt is beleforgatjuk a kókuszos krémbe. Az így elkészített krémet hűtőszekrénybe tesszük, és hozzáláthatunk a tészta elkészítéséhez.
  6. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A tojássárgához adjuk a kristálycukrot, vaníliacukrot s habosra dolgozzuk. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. A két masszát eggyé dolgozzuk, hozzáadjuk a keményítővel elkevert és átszitált lisztet.
  7. Az így elkészített tésztát sütőpapírral kibélelt, 24 cm átmérőjű tortaformába töltjük. A tetejét elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Kihűtjük. Miután kihűlt, a tésztát három lapra vágjuk.
  8. A tésztalapokat a kókuszos krémmel egyesítjük. A tetejét és oldalát is megkenjük a krémmel, kókuszreszelékkel megszórjuk, tejszínhabbal és Raffaello golyókkal díszítjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása