Kólás szelet

Nem is gondoltam volna, hogy a kólás szelet ennyire finom tud lenni. Nem csoda, mert azt el kell ismerni, hogy cukor az van benne bőven. A kóla egyrészt a kész tésztára kerül – nemes egyszerűséggel ráöntöm; és persze a krémhez is hozzáadom, nem is keveset. A tetejére még csokis-mogyorós tejszínhab kerül, és ezzel el is készült ez a remekmű.

Hozzáadta:, 15.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kólás szelet

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
4 ev. kanálolaj
1 csomagsütőpor
4 ev. kanálkakaó
400 mlkóla
Töltelék:
300 gkeksz
200 gporcukor
200 gvaj
200 gmogyoró
250 mlkóla
Díszítéshez:
2 csomaghabtejszín
2 csomaghabfixáló
100 gétcsokoládé

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat, végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  2. A kész tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 200 fokra előmelegített sütőben pedig kb. 20 percig sütjük.
  3. A megsült tésztát villával pár helyen kibökdössük és ráöntjük a kólát. Kihűtjük.
  4. Elkészítjük a tölteléket: a vajat a cukorral habosra verjük, ezután kerül bele az apróra tört keksz és a darált mogyoró. Beleöntjük a kólát, elkeverjük, majd a krémet rákenjük a sütemény tetejére.
  5. A habtejszínt felmelegítjük, beletörjük a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Vigyázzunk arra, hogy ne forrjon fel. Kihűtjük, majd amikor már jó hideg, habbá verjük. Ez kerül rá a töltelék tetejére.
  6. Hűtőszerkénybe tesszük, legalább egy éjszakára, majd tálaljuk. Jó étvágyat!%1%2%3