TopReceptek.hu Főétkezések Vacsora Kolbásszal és sajttal töltött, panírozott csirkemell táska
Kolbásszal és sajttal töltött, panírozott csirkemell táska
Recept Kolbásszal és sajttal töltött, panírozott csirkemell táska
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.9.2020

Kolbásszal és sajttal töltött, panírozott csirkemell táska

Ennek a receptnek a címe mindent elárul. Csirkemell, amit nemes egyszerűséggel sajttal és vékonyra vágott, pikáns kolbásszal töltöttem meg. A következő lépés a táska lezárása és panírozása. A csirketáska elég vastag, ezért az mindkét oldalát kevés olajon hirtelen lepirítottam, majd a táskát forró sütőben készre sütöttem. A tetejére már csak egy adag reszelt mozzarella sajt került. Szerző: Lacusin

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
csirkemell
1 db
tojás
50 g
szeletelt pikás kolbász
50 g
mozzarela
16 szelet
sajt
1/2 bögre
finomliszt
1/2 bögre
zsemlemorzsa
6 ev. kanál
növényi olaj
só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemelleket középen mélyen bevágjuk, de ügyelünk arra, hogy ne vágjuk ketté. Kinyitjuk, ezzel egy kis csirkés táskát kapunk, amibe beletöltjük a sajtot, a kolbászt, majd fogpiszkáló vagy húsű segítségével lezárjuk. Kívülről sózzuk és borsozzuk.
  2. A tepsit 180 fokra előmelegítjük.
  3. A husit klasszikus módon panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
  4. Kevés forró olajon hirtelen mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  5. Ezután beletesszük a sütőpapírral kibélelt sütőtálba, mozzarella sajttal megszórjuk és 25 percig tovább sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása