Kolbásszal és sajttal töltött, panírozott csirkemell táska

Ennek a receptnek a címe mindent elárul. Csirkemell, amit nemes egyszerűséggel sajttal és vékonyra vágott, pikáns kolbásszal töltöttem meg. A következő lépés a táska lezárása és panírozása. A csirketáska elég vastag, ezért az mindkét oldalát kevés olajon hirtelen lepirítottam, majd a táskát forró sütőben készre sütöttem. A tetejére már csak egy adag reszelt mozzarella sajt került. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 21.9.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kolbásszal és sajttal töltött, panírozott csirkemell táska

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gcsirkemell
1 dbtojás
50 gszeletelt pikás kolbász
50 gmozzarela
16 szeletsajt
1/2 bögrefinomliszt
1/2 bögrezsemlemorzsa
6 ev. kanálnövényi olaj
só, bors

Elkészítés menete

  1. A csirkemelleket középen mélyen bevágjuk, de ügyelünk arra, hogy ne vágjuk ketté. Kinyitjuk, ezzel egy kis csirkés táskát kapunk, amibe beletöltjük a sajtot, a kolbászt, majd fogpiszkáló vagy húsű segítségével lezárjuk. Kívülről sózzuk és borsozzuk.
  2. A tepsit 180 fokra előmelegítjük.
  3. A husit klasszikus módon panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
  4. Kevés forró olajon hirtelen mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  5. Ezután beletesszük a sütőpapírral kibélelt sütőtálba, mozzarella sajttal megszórjuk és 25 percig tovább sütjük.