Kolbásszal és sajttal töltött, panírozott csirkemell táska

Recept Kolbásszal és sajttal töltött, panírozott csirkemell táska

Hozzáadta: TopPetra, 21.9.2020

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Ennek a receptnek a címe mindent elárul. Csirkemell, amit nemes egyszerűséggel sajttal és vékonyra vágott, pikáns kolbásszal töltöttem meg. A következő lépés a táska lezárása és panírozása. A csirketáska elég vastag, ezért az mindkét oldalát kevés olajon hirtelen lepirítottam, majd a táskát forró sütőben készre sütöttem. A tetejére már csak egy adag reszelt mozzarella sajt került. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 21.9.2020

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gcsirkemell
1 dbtojás
50 gszeletelt pikás kolbász
50 gmozzarela
16 szeletsajt
1/2 bögrefinomliszt
1/2 bögrezsemlemorzsa
6 ev. kanálnövényi olaj
só, bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkemelleket középen mélyen bevágjuk, de ügyelünk arra, hogy ne vágjuk ketté. Kinyitjuk, ezzel egy kis csirkés táskát kapunk, amibe beletöltjük a sajtot, a kolbászt, majd fogpiszkáló vagy húsű segítségével lezárjuk. Kívülről sózzuk és borsozzuk.
  2. A tepsit 180 fokra előmelegítjük.
  3. A husit klasszikus módon panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
  4. Kevés forró olajon hirtelen mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  5. Ezután beletesszük a sütőpapírral kibélelt sütőtálba, mozzarella sajttal megszórjuk és 25 percig tovább sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás