TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Kolbászos falatok kelt tésztából
Kolbászos falatok kelt tésztából
Recept Kolbászos falatok kelt tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.1.2024

Kolbászos falatok kelt tésztából

Legyen szó bármilyen napszakról vagy évszakról, ezt a lágy kolbászos falatkák bármikor képes vagyok megenni. Az alap tészta adott, de a feltét bátran változtatható. A sajt és kolbász nekem mindig nagyon jó kombináció, de ízlés szerint ezeket le lehet cserélni.

30 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
rétesliszt
21 g
élesztő
1/4 csomag
sütőpor
150 ml
langyos víz
125 ml
tej
75 ml
olaj
1/2 evőkanál
1 kávéskanál
kristálycukor

Kell még:

kolbász
reszelt sajt
kecsap vagy paradicsompüré
oregánó
tojássárga kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot, elkeverjük, elfuttatjuk.
  2. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta többi hozzávalójához. Eldolgozzuk, a tésztát lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. A tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. A korongok közepére lyukat nyomunk, pl. egy fakanál nyelével, ebbe tesszük bele a kecsapot vagy paradicsompürét. Fűszerekkel megszórjuk, rátesszük a kolbászt.
  5. Felvert tojással megkenjük, 200 fokos sütőbe tesszük. Sütés vége előtt pár perccel reszelt sajttal megszórjuk, visszatesszük pár percre a sütőbe.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása