Kolbászos káposztaleves Lacusin módra
A kolbászos káposztaleves savanyúkáposztából burgonyával. Tipp: Ha elkészült tálaljuk egy kis tejföllel.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Káposztaleves
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
0.5 kgsavanyú káposzta
0.5 kgburgonya
1 dbvöröshagyma
1 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálbúzafinomliszt
2 szálkolbász
őrölt édes pirospaprika
ízlés szerint só, cukor, bors
- A savanyú káposztát tiszta vízben, a kockára vágott burgonyát sós vízben külön-külön megfőzzük.
- A vöröshagymát felaprítjuk, és evőkanálnyi zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük, megvárjuk, míg felforr, 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megfőtt savanyú káposztát és burgonyát.
- A levest ízlés szerint pirospaprikával, sóval, cukorral, borssal ízesítjük.
- A kolbászt felkarikázzuk, majd egy serpenyőben zsírjára sütjük és hozzáadjuk a leveshez. Ha a kolbász nem elég csípős, a levest még megbolondíthatjuk egy kis chilivel is.
- A levest friss kenyérrel tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zelnice s klobásou podle Lacusin.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kapustnica s klobásou podľa Lacusin.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Sauerkrautsuppe mit Wurst an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS