Kolbászos káposztaleves Lacusin módra

A kolbászos káposztaleves savanyúkáposztából burgonyával. Tipp: Ha elkészült tálaljuk egy kis tejföllel.

Hozzáadta:admin, 4.9.2016
Kategória: Levesek
Kolbászos káposztaleves Lacusin módra

Hozzávalók

0.5 kgsavanyú káposzta
0.5 kgburgonya
1 dbvöröshagyma
1 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálbúzafinomliszt
2 szálkolbász
őrölt édes pirospaprika
ízlés szerint só, cukor, bors

Elkészítés menete

  1. A savanyú káposztát tiszta vízben, a kockára vágott burgonyát sós vízben külön-külön megfőzzük.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, és evőkanálnyi zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük, megvárjuk, míg felforr, 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megfőtt savanyú káposztát és burgonyát.
  3. A levest ízlés szerint pirospaprikával, sóval, cukorral, borssal ízesítjük.
  4. A kolbászt felkarikázzuk, majd egy serpenyőben zsírjára sütjük és hozzáadjuk a leveshez. Ha a kolbász nem elég csípős, a levest még megbolondíthatjuk egy kis chilivel is.
  5. A levest friss kenyérrel tálaljuk.