TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Kolbászos-sajtos falatkák
Kolbászos-sajtos falatkák
Recept Kolbászos-sajtos falatkák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Meggyőződésem, hogy a kelt tésztából csak finomság készülhet. A legutóbbi választásom a kolbászos-sajtos falatkákra esett. egyrészt a kelt tészta, másrészt a finom és pikáns kolbász végett. A többi pedig a klasszikus kellék: paradicsompüré vagy ketchup, finom fűszerek (oregánót választotta, de pizzafűszer is bátran használható), na meg az elengedhetetlen reszelt sajt. A korongok szépen megkelnek, feljönnek, puhák és finomak. Kiváló vendégváró falatok, előétel, vagy akár kenyér helyett főzelékekhez is fogyasztható, ki hogy szereti.

Babu27    ·   22.4.2017

Kolbászos-sajtos falatkák

Meggyőződésem, hogy a kelt tésztából csak finomság készülhet. A legutóbbi választásom a kolbászos-sajtos falatkákra esett. egyrészt a kelt tészta, másrészt a finom és pikáns kolbász végett. A többi pedig a klasszikus kellék: paradicsompüré vagy ketchup, finom fűszerek (oregánót választotta, de pizzafűszer is bátran használható), na meg az elengedhetetlen reszelt sajt. A korongok szépen megkelnek, feljönnek, puhák és finomak. Kiváló vendégváró falatok, előétel, vagy akár kenyér helyett főzelékekhez is fogyasztható, ki hogy szereti.

Alapanyagok

Tészta:

1 kg
rétesliszt
42 g
friss élesztő
1/2
csomag sütőpor
300 ml
langyos víz
250 ml
tej
150 ml
olaj
1 kv. kanál
2 kv. kanál
kristálycukor

Töltelék:

kolbász
reszelt sajt
2 db
tojás sárgája
paradicsompüré
oregánó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejből, kristálycukorból és élestőből kovászt készítünk.
  2. A tészta többi hozzávalóját egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a felfuttatott kovászt és tésztát gyúrunk. A tésztát meleg helyen, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát egy gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Kis korongokat szaggatunk (pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával), amiket sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk. Minden egyes kis korong közepére ujjunkkal vagy egy fakanál nyelével kis mélyedést nyomunk.
  4. Rákenjük a paradicsompürét, oregánóval megszórjuk, majd mindegyikre teszünk egy szelet kolbászt (én pikáns kolbászt választottam).
  5. Megkenjük a felvert tojássárgával, majd 200 fokon aranyszínűre sütjük. Közvetlen a sütés vége előtt megszórjuk a reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása