Kolbászos vendégváró falatok

Recept Kolbászos vendégváró falatok
KÜLDÖTT KÉPEK

A kelt tésztát szerintem elrontani nem lehet, és ha vendégek jönnek, a kelt tésztából készült kolbászos vendégváró falatok mindig megörvendeztetik őket. A tészta puha, a kolbásztól pikáns és fűszeres, a sajt pedig feldobja az egészet. Néha úgy viszek csavart a receptbe, hogy nagyobb korongokat készítek, megtöltöm őket a töltelékkel, majd az egészet becsomagolom, és már el is készültek a kis kolbászos-sajtos batyuk. Ilyenkor a sajttal sem kell spórolni, az íze pedig magáért beszél. Ezzel mindenkit le lehet venni a lábáról.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 grétesliszt
20 gélesztő
1/4 csomagsütőpor
150 mllangyos víz
125 mltej
75 mlolaj
1/2 ev. kanál
1 kv. kanálkristálycukor

Szükségünk lesz:

kolbász
kemény sajt
paradicsompüré vagy ketchup
oregánó
tojás sárgája bekenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóiból klasszikus kelt tésztát készítettem. Egy kevés langyos tejben elkevertem az élesztőt és a cukrot, majd 10 percre félretettem.
  2. Miután a kovász felfutott, egy nagyobb tálba öntöttem, hozzáadtam a többi hozzávalót és alaposan eldolgoztam. A tésztát kendővel lefedtem és meleg helyre tettem megkelni.
  3. A tésztát 45 percig kelesztettem. Ezután egy liszttel beszórt nyújtódeszkán 1 cm vastagságúra nyújtottam, majd kör alakú cikkeket szaggattam ki belőle. A kis korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tettem.
  4. Egy fakanál nyelével mindegyik korong közepére mélyedést csinálta, ebbe tettem bele a paradicsompürét, oregánóval megszórtam, mindegyikre került egy szelet kolbász is.
  5. A korongokat felvert tojással megkentem, és 200 fokra előmelegített sütőbe tettem. Pár perccel a sütés vége előtt a korongokat sajttal megszórtam. Amikor a sajt ráolvadt a kolbászos korongokra, kivettem őket a sütőből.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás