Kolbászos vendégváró falatok

Hozzáadta: Babu27, 21.2.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Szilveszter és Újév, Sósak, Főétkezések, Szülinap
A kelt tésztát szerintem elrontani nem lehet, és ha vendégek jönnek, a kelt tésztából készült kolbászos vendégváró falatok mindig megörvendeztetik őket. A tészta puha, a kolbásztól pikáns és fűszeres, a sajt pedig feldobja az egészet. Néha úgy viszek csavart a receptbe, hogy nagyobb korongokat készítek, megtöltöm őket a töltelékkel, majd az egészet becsomagolom, és már el is készültek a kis kolbászos-sajtos batyuk. Ilyenkor a sajttal sem kell spórolni, az íze pedig magáért beszél. Ezzel mindenkit le lehet venni a lábáról.
Hozzáadta: Babu27, 21.2.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Szilveszter és Újév, Sósak, Főétkezések, Szülinap
ALAPANYAGOK
Tészta:
Szükségünk lesz:
- A tészta hozzávalóiból klasszikus kelt tésztát készítettem. Egy kevés langyos tejben elkevertem az élesztőt és a cukrot, majd 10 percre félretettem.
- Miután a kovász felfutott, egy nagyobb tálba öntöttem, hozzáadtam a többi hozzávalót és alaposan eldolgoztam. A tésztát kendővel lefedtem és meleg helyre tettem megkelni.
- A tésztát 45 percig kelesztettem. Ezután egy liszttel beszórt nyújtódeszkán 1 cm vastagságúra nyújtottam, majd kör alakú cikkeket szaggattam ki belőle. A kis korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tettem.