TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Kolbászos vendégváró falatok
Kolbászos vendégváró falatok
Recept Kolbászos vendégváró falatok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   21.2.2017

Kolbászos vendégváró falatok

A kelt tésztát szerintem elrontani nem lehet, és ha vendégek jönnek, a kelt tésztából készült kolbászos vendégváró falatok mindig megörvendeztetik őket. A tészta puha, a kolbásztól pikáns és fűszeres, a sajt pedig feldobja az egészet. Néha úgy viszek csavart a receptbe, hogy nagyobb korongokat készítek, megtöltöm őket a töltelékkel, majd az egészet becsomagolom, és már el is készültek a kis kolbászos-sajtos batyuk. Ilyenkor a sajttal sem kell spórolni, az íze pedig magáért beszél. Ezzel mindenkit le lehet venni a lábáról.

Alapanyagok

Tészta:

500 g
rétesliszt
20 g
élesztő
1/4 csomag
sütőpor
150 ml
langyos víz
125 ml
tej
75 ml
olaj
1/2 ev. kanál
1 kv. kanál
kristálycukor

Szükségünk lesz:

kolbász
kemény sajt
paradicsompüré vagy ketchup
oregánó
tojás sárgája bekenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóiból klasszikus kelt tésztát készítettem. Egy kevés langyos tejben elkevertem az élesztőt és a cukrot, majd 10 percre félretettem.
  2. Miután a kovász felfutott, egy nagyobb tálba öntöttem, hozzáadtam a többi hozzávalót és alaposan eldolgoztam. A tésztát kendővel lefedtem és meleg helyre tettem megkelni.
  3. A tésztát 45 percig kelesztettem. Ezután egy liszttel beszórt nyújtódeszkán 1 cm vastagságúra nyújtottam, majd kör alakú cikkeket szaggattam ki belőle. A kis korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tettem.
  4. Egy fakanál nyelével mindegyik korong közepére mélyedést csinálta, ebbe tettem bele a paradicsompürét, oregánóval megszórtam, mindegyikre került egy szelet kolbász is.
  5. A korongokat felvert tojással megkentem, és 200 fokra előmelegített sütőbe tettem. Pár perccel a sütés vége előtt a korongokat sajttal megszórtam. Amikor a sajt ráolvadt a kolbászos korongokra, kivettem őket a sütőből.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása