Könnyű csirkés-joghurtos tésztasaláta
A könnyű csirkés-joghurtos tésztasaláta egy végtelenül egyszerű, mégis kellően fűszeres és ízletes étel. A tésztát többnyire frissen főzöm, de készítettem már maradék tésztából is. A titka, hogy a csirkehús jó pirult és fűszeres legyen, ez adja meg az egész ízvilágát. A finom tejfölös-joghurtos szósz nagyon jól ellensúlyozza a csirke fűszerességét, és ha netán a hús kiszáradt volna, akkor az öntettől ezt észre sem lehet venni. Még egy kis zöldség kell hozzá, és már kész is.
Hozzávalók
Szükségünk lesz:250 gszínes tészta
1 dbcsirkemell
1 dbzöldpaprika
2 dbparadicsom
csirke fűszerkeverék
só
bors
Öntet:100 mltejföl
100 mlnatúr joghurt
1/2 dbcitrom
oregánó
bazsalikom
só
bors
Elkészítés menete
- A csirkemellet megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy forró serpenyőn hirtelen megpirítjuk, majd félretesszük.
- A tésztát megfőzzük, a paprikát és paradicsomot feldaraboljuk.
- Öntet:
A tejfölt és a joghurtot alaposan elkeverjük, beleszórjuk az oregánót, a bazsalikomot, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a fél citrom levét (hozzáadhatjuk a reszelt héját is) és alaposan elkeverjük.
- Egy nagyobb tálat előkészítünk, amibe belerakjuk a szeletelt zöldséget, a hőst, a tésztát, majd meglocsoljuk az öntettel. A tésztasalátát alaposan elkeverjük, majd legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat!