Könnyű tejfölös uborkasaláta

Recept Könnyű tejfölös uborkasaláta

Hozzáadta: Alexa96, 8.1.2017

Kategória: Saláták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Zöldségsaláták

KÜLDÖTT KÉPEK

Az uborkasaláta elkészítése rengeteg módon történhet, és itt tényleg igaz a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás. Én a tejfölös-kapros változatot szeretem, és egy kis balzsamecettel fokozom az ízvilágát. A könnyű tejfölös uborkasaláta önmagában is remek fogás, főleg akkor, ha valami kevésbé nehéz és megterhelő ételre vágyom, de köretnek sem utolsó, vagy csak egyszerű salátának fő fogások mellé. Vizet nem adok hozzá, hanem a tejfölben és a sóval kinyert saját levében érlelődik, szerintem ettől még intenzívebbek az ízek.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Alexa96, 8.1.2017

Kategória: Saláták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Zöldségsaláták

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

6 dbuborka
1 dblila hagyma
4 ev. kanáltejföl
kapor
só, bors
balzsamecet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az megmossuk, majd uborkagyalun legyaluljuk. A hagymát félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük, majd hozzáadjuk az uborkához.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Egy kisebb tálban elkeverjük a tejfölt az apróra vágott kaporral, sózzuk, borsozzuk, pár csepp balzsamecettel ízesítjük. Alaposan elkeverjük, majd nyakon öntjük vele az uborkát.
  4. Köretként tálaljuk, de önmagában is isteni finom. Jó étvágyat!

Forrás: Vk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás