Könnyű tejfölös uborkasaláta

Az uborkasaláta elkészítése rengeteg módon történhet, és itt tényleg igaz a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás. Én a tejfölös-kapros változatot szeretem, és egy kis balzsamecettel fokozom az ízvilágát. A könnyű tejfölös uborkasaláta önmagában is remek fogás, főleg akkor, ha valami kevésbé nehéz és megterhelő ételre vágyom, de köretnek sem utolsó, vagy csak egyszerű salátának fő fogások mellé. Vizet nem adok hozzá, hanem a tejfölben és a sóval kinyert saját levében érlelődik, szerintem ettől még intenzívebbek az ízek.

Hozzáadta:Alexa96, 8.1.2017
Kategória: Saláták
Könnyű tejfölös uborkasaláta

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
6 dbuborka
1 dblila hagyma
4 ev. kanáltejföl
kapor
só, bors
balzsamecet

Elkészítés menete

  1. Az megmossuk, majd uborkagyalun legyaluljuk. A hagymát félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük, majd hozzáadjuk az uborkához.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Egy kisebb tálban elkeverjük a tejfölt az apróra vágott kaporral, sózzuk, borsozzuk, pár csepp balzsamecettel ízesítjük. Alaposan elkeverjük, majd nyakon öntjük vele az uborkát.
  4. Köretként tálaljuk, de önmagában is isteni finom. Jó étvágyat!

Forrás: Vk