TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Konyakos karácsonyi süti
Konyakos karácsonyi süti
Recept Konyakos karácsonyi süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Be kell vallanom, ebbe a sütibe nemcsak konyak, hanem tojáslikőr is került. Na jó, a tojáslikőrből nagyon kevés, éppen csak pár kanál a tésztájába, a konyakot pedig a finom krémbe mindenki maga adagolhatja. Díszítésnek fehér csokoládéból készült öntetet használtam (olvasztott fehér csokoládé egy kevés vajjal elkeverve), előtte pedig egy kevés porcukorral is megszórtam. Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   30.11.2019

Konyakos karácsonyi süti

Be kell vallanom, ebbe a sütibe nemcsak konyak, hanem tojáslikőr is került. Na jó, a tojáslikőrből nagyon kevés, éppen csak pár kanál a tésztájába, a konyakot pedig a finom krémbe mindenki maga adagolhatja. Díszítésnek fehér csokoládéból készült öntetet használtam (olvasztott fehér csokoládé egy kevés vajjal elkeverve), előtte pedig egy kevés porcukorral is megszórtam. Szerző: Jaja

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
finomliszt
100 g
porcukor
1 kv. kanál
sütőpor
2 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
tojáslikőr
200 g
vaj
2 db
tojássárga

Töltelék:

1 csomag
Dr.Oetker krémpor (főzés nélkül)
ízlés szerint konyak
200 ml
hideg tej
200 ml
porcukor
125 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit jó alaposan elkeverjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Miután lehűlt, vékonyra nyújtjuk (kb. 3 mm), majd kiszaggatjuk a formákat. A formák felének a közepébe kisebb alakzatokat vágunk.
  3. A formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Sütés közben érdemes figyelni, mert minden sütő más, és el szeretnénk kerülni, hogy a tészta megégjen vagy túlsüljön.
  4. Miután kihűlt, kezdhetjük a töltelék/krém összeállítását: a tejet, konyakot, cukrot, krémport csomómentesre keverjük, ezután keverjük bele a vajat.
  5. A kihűlt formák felét megkenjük a krémmel, majd lefedjük a „lyukas” formákkal. Tetejét fehér csokoládéból készült öntettel vagy porcukorral díszíthetjük.%1
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása