Konyakos karácsonyi süti

Recept Konyakos karácsonyi süti
KÜLDÖTT KÉPEK

Be kell vallanom, ebbe a sütibe nemcsak konyak, hanem tojáslikőr is került. Na jó, a tojáslikőrből nagyon kevés, éppen csak pár kanál a tésztájába, a konyakot pedig a finom krémbe mindenki maga adagolhatja. Díszítésnek fehér csokoládéból készült öntetet használtam (olvasztott fehér csokoládé egy kevés vajjal elkeverve), előtte pedig egy kevés porcukorral is megszórtam. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gfinomliszt
100 gporcukor
1 kv. kanálsütőpor
2 csomag vaníliacukor
2 ev. kanáltojáslikőr
200 gvaj
2 dbtojássárga

Töltelék:

1 csomagDr.Oetker krémpor (főzés nélkül)
ízlés szerint konyak
200 mlhideg tej
200 mlporcukor
125 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit jó alaposan elkeverjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Miután lehűlt, vékonyra nyújtjuk (kb. 3 mm), majd kiszaggatjuk a formákat. A formák felének a közepébe kisebb alakzatokat vágunk.
  3. A formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Sütés közben érdemes figyelni, mert minden sütő más, és el szeretnénk kerülni, hogy a tészta megégjen vagy túlsüljön.
  4. Miután kihűlt, kezdhetjük a töltelék/krém összeállítását: a tejet, konyakot, cukrot, krémport csomómentesre keverjük, ezután keverjük bele a vajat.
  5. A kihűlt formák felét megkenjük a krémmel, majd lefedjük a „lyukas” formákkal. Tetejét fehér csokoládéból készült öntettel vagy porcukorral díszíthetjük.%1
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás