Körtelekváros-túrós csavart korongok

Ezek a kis édes fészkek könnyedek, a túrónak köszönhetően pedig igazán frissek. Az édes korongok tetejét körtelekvárral ízesítettem, innét is a körtelekváros-túrós csavart korongok fantázianév. A sütemény elkészítése nem bonyolult, csak időigényes: a kelt tésztát megkenjük a túrós töltelékkel, felcsavarjuk, felszeleteljük, lekvárral ízesítjük és díszítjük, megsütjük, porcukorral megszórjuk..

Hozzáadta:Viki78, 21.11.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Körtelekváros-túrós csavart korongok

Hozzávalók

Tészta:
250 mllangyos tej
20 gélesztő
100 gcukor
2 dbtojás sárgája
100 golvasztott vaj
500 gbúzafinomliszt
1 kv.kanál rum
csipet só
Túrós töltelék:
250 gpuha túró
1 ev. kanálvaníliapudingpor
2 ev. kanálporcukor
Töltés töltelék:
250 gkörtelekvár
Befejezéshez:
1 dbfelvert tojás
porcukor

Elkészítés menete

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük és megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
  2. Egy nagyobb tálba beleöntjük a kovászt, hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat, rumot, lisztet, a csipet sót, elkeverjük és sima állagú tésztává formázzuk. Liszttel megszórjuk, kendővel letakarjuk. és 1 órát kelesztjük meleg helyen.
  3. Elkészítjük a túrós tölteléket. A túróba belekeverjük a pudingport, a porcukrot és elkeverjük. Ha túl sűrű lenne, 1-2 evőkanál tejet keverhetünk hozzá.
  4. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a túrós töltelékkel, felcsavarjuk és kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk.
  5. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, a közepükre ujjunkkal mélyedést nyomunk és beletesszük a lekvárt. A sütemények szélét megkenjük a felvert tojással.
  6. A süteményeket 180 fokon aranyszínűre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.