Kráter sütemény

Ha a kakaós piskótát lágy vaníliapudinggal és édes tejföllel egyesítünk, akkor bizony ilyen csodás édességet kapunk! A kráter sütemény egy nagy kedvenc, és a legjobb benne, hogy szinte minden alkalommal tudjuk ízlésünk szerint változtatni! A piskóta lehet klasszikus vagy kakaós, sőt, csokis tésztával is próbálkozhatunk. A puding pedig már nagyon sok ízesítésben elérhető! Szóval már csak el kell dönteni, milyen ízt szeretnénk, és irány elkészíteni!

Hozzáadta:, 26.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kráter sütemény

Hozzávalók

Tészta:
250 gfinomliszt
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
100 mlolaj
1 csomagvaníliacukor
100 mltej
5 dbtojás
250 gkristálycukor
Pudingkrém:
800 mltej
4 csomagvaníliacukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
Tejfölös krém:
400 mltejföl (20%)
6 ev. kanálporcukor

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a pudingkrémet: egy kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot. A maradék tejet edénybe töltjük és feltesszük főni, és amikor már meleg, hozzáöntjük a pudingporos keveréket. Addig kevergetjük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. A pudingot kihűtjük.%1
  2. A tésztához a tojássárgát a cukorral habosra verjük. Beledolgozzuk a vaníliacukrot, olajat, tejet, kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd ezt is beleforgatjuk. Kivajazott és lisztezett, 30x20 cm-es, magas falú tepsibe öntjük.%2
  3. A tésztára rákanalazzuk a kihált pudingot. Minél nagyobb a „Káosz” a tepsin annál jobb. Az így előkészített tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.%3
  4. A tésztát megkenjük a tejfölös krémmel, 10 percre visszatesszük a sütőbe.%4
  5. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Coolinarika