Krémes almás rácsos bögrés szelet

Recept Krémes almás rácsos bögrés szelet

Hozzáadta: TopPetra, 20.4.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, csupán pár perc, viszont a végeredmény fantasztikus! Az almás sütemények kétség kívül a legfinomabbak, nem csoda, hogy a család kedvence. Ráadásul az elkészítése is pofonegyszerű. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 20.4.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 dbtojás
1/2 bögre (1 bögre '= 200 ml)kristálycukor
1 bögretej
1 csomagvaníliacukor
1 kv. kanálsütőpor
2 bögrebúzafinomliszt
ízlés szerintalma

Krém:

1 dbtojás
1 ev. kanálburgonyakeményítő
1 bögretej
2 ev. kanálkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a krémet. A tejben eldolgozzuk a tojást, a keményítőt és 2 kanál cukrot. Sűrű pudingot főzünk. A kész pudingot levesszük a tűzről, kihűtjük.
  2. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habbá verjük, hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet,
  3. Előkészítjük a sütőformát, vajjal kikenjük. Rátesszük a megmosott, meghámozott és felszeletelt almát, majd ráöntjük a tésztát.
  4. A krémet süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük fel a tészta tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás