TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Krémes almás rácsos bögrés szelet
Krémes almás rácsos bögrés szelet
Recept Krémes almás rácsos bögrés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, csupán pár perc, viszont a végeredmény fantasztikus! Az almás sütemények kétség kívül a legfinomabbak, nem csoda, hogy a család kedvence. Ráadásul az elkészítése is pofonegyszerű. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   20.4.2021

Krémes almás rácsos bögrés szelet

Tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, csupán pár perc, viszont a végeredmény fantasztikus! Az almás sütemények kétség kívül a legfinomabbak, nem csoda, hogy a család kedvence. Ráadásul az elkészítése is pofonegyszerű. Szerző: Mineralka

15 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 db
tojás
1/2 bögre (1 bögre '= 200 ml)
kristálycukor
1 bögre
tej
1 csomag
vaníliacukor
1 kv. kanál
sütőpor
2 bögre
búzafinomliszt
ízlés szerint
alma

Krém:

1 db
tojás
1 ev. kanál
burgonyakeményítő
1 bögre
tej
2 ev. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Elkészítjük a krémet. A tejben eldolgozzuk a tojást, a keményítőt és 2 kanál cukrot. Sűrű pudingot főzünk. A kész pudingot levesszük a tűzről, kihűtjük.
  2. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habbá verjük, hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet,
  3. Előkészítjük a sütőformát, vajjal kikenjük. Rátesszük a megmosott, meghámozott és felszeletelt almát, majd ráöntjük a tésztát.
  4. A krémet süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük fel a tészta tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása