Krémes álom
A sütemény neve elég árulkodó :) Az egyik legkrémesebb és legfinomabb édesség, amivel találkoztam, mindenkinek csak ajánlani tudom. A tésztát tojáshab teszi még puhábba, a tojássárga pedig a finom krémbe kerül. A végén már csak ízlés szerint díszítjük. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 19.6.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
8 dbtojásfehérje
8 ev. kanálkristálycukor
8 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
300 mlforró tej
Krém:
8 dbtojássárga
1,2 ltej
10 ev. kanálkukoricakeményítő
3 csomagvaníliacukor
10 ev. kanálkristálycukor
200 gvaj
500 mlhabtejszín
- Előkészítjük a 42x36 cm-es tepsit, sütőpapírral kibéleljük.
- A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, fokozatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Beletesszük a tepsibe, 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
- Kihűtjük, villával kibökdössük, forró tejjel meglocsoljuk.
- Hozzálátunk a krémhez. A tojássárgát a vanília- és kristálycukorral gőzfürdő felett felverjük. A tejet a keményítővel csomómentesre keverjük, elkezdjük melegíteni, majd fokozatosan beledolgozzuk a tojássárgát. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A sűrű krémet kihűtjük.
- A vajat habosra verjük, ezt is belekeverjük a krémbe. A habtejszínt habbá verjük, fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Koláček ledové nebe.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kuchen „Eisiger Himmel“ an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS