TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Krémes álom
Krémes álom
Recept Krémes álom
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.6.2021

Krémes álom

A sütemény neve elég árulkodó :) Az egyik legkrémesebb és legfinomabb édesség, amivel találkoztam, mindenkinek csak ajánlani tudom. A tésztát tojáshab teszi még puhábba, a tojássárga pedig a finom krémbe kerül. A végén már csak ízlés szerint díszítjük. Szerző: Petra

Alapanyagok

Tészta:

8 db
tojásfehérje
8 ev. kanál
kristálycukor
8 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
300 ml
forró tej

Krém:

8 db
tojássárga
1,2 l
tej
10 ev. kanál
kukoricakeményítő
3 csomag
vaníliacukor
10 ev. kanál
kristálycukor
200 g
vaj
500 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a 42x36 cm-es tepsit, sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, fokozatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Beletesszük a tepsibe, 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  3. Kihűtjük, villával kibökdössük, forró tejjel meglocsoljuk.
  4. Hozzálátunk a krémhez. A tojássárgát a vanília- és kristálycukorral gőzfürdő felett felverjük. A tejet a keményítővel csomómentesre keverjük, elkezdjük melegíteni, majd fokozatosan beledolgozzuk a tojássárgát. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A sűrű krémet kihűtjük.
  5. A vajat habosra verjük, ezt is belekeverjük a krémbe. A habtejszínt habbá verjük, fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A megsült, tejjel meglocsolt tésztalapra rákenjük a tojássárgás krémet. Erre tesszük rá a tejszínhabot, ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása