Krémes banános szelet

Recept Krémes banános szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A banános ízvilág nagyon jól passzol az édességekhez. Ezt banánnal, aromával, banános pudinggal is elérhetjük. A krémes banános szeletet banános pudingporral készítettem, de hogy fokozzuk az élvezeteket, a pudingra citromlével meglocsolt szeletelt banán is tehetünk. Hogy a pudig még jobban érvényesüljön, a megsült piskótán fakanállal lyukakat készítettem, így a forró puding ebbe is belecsorgott. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanállangyos víz
4 ev. kanálrétesliszt
1/2 csomagsütőpor

Töltelék:

2 csomagbanán ízű pudingpor
750 mltej
4 ev. kanálkristálycukor
125 gvaj

Tetejére:

500 mlhabtejszín
2 ev. kanálporcukor
babapiskóta

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a langyos vizet és a sütőporral elkevert réteslisztet. A tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és egy fakanál végével lyukakat nyomunk bele.
  2. A pudingport és a kristálycukrot csomómentesre keverjük egy kevés tejben. Sűrű pudingot főzünk, levesszük a tűzről és még amíg forró, belekeverjük a vajat. A még forró pudingot ráöntjük a tésztára. Elegyengetjük és megvárjuk, míg kihűl/megdermed.
  3. A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és rákenjük a pudingos rétegre.
  4. Tetejét morzsolt babapiskótával megszórjuk, a süteményt pedig hűtőszekrénybe tesszük.

* TIPP: A pudingra szeletelt banánt is tehetünk, amit citromlével meglocsolunk. Így még finomabbá tehetjük a süteményt.

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás