Krémes barackos-piskótás szelet

Recept Krémes barackos-piskótás szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Szerencsére azok közé tartozom, akik a gyümölcsöt minden formában szeretik. Frissen, konzervben, befőttben, sütve vagy főzve, teljesen mindegy. A lényeg a finom, édes, gyümölcsös íz. Ezért is szeretem a krémes barackos-piskótás szeletet, mert a barack pürésítve a krémbe kerül, a finom gyümölcs levébe pedig a piskótát is beáztatom. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
4 ev. kanálporcukor
4 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálolaj
1 kv. kanálsütőpor
csipet só

Krém:

300 gleturmixolt barack (kompót)
4 ev. kanálvíz vagy kompótlé
280 mltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálkristálycukor
250 mltejföl

Szükségünk lesz még:

baracklekvár
habtejszín
habfixáló
reszelt csokoládé
piskóta

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojáshabhoz hozzáadjuk a felvert tojássárgát, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát 30x40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 165 fokon 25 percig sütjük. Kihűtjük, a sütőpapírt lehúzzuk.
  2. A következő lépés a krém. A krémhez fél kiló barackkonzervet használtam (a kompót is tökéletes). A barackot leszűrjük, a levet felfogjuk, majd 300 g barackot leturmixolunk. A barackhoz 4 evőkanál baracklevet adunk és feltesszük főni. A tejhez hozzáadjuk a pudingport és a kristálycukrot, csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a barackhoz. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Miután kihűlt, belekeverjük a tejfölt.
  3. A tésztát megkenjük a lekvárral, egy réteg baracklébe mártott piskótával megrakjuk, erre kanalazzuk rá a krémet. A krémre még egy réteg piskóta kerül. Hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, rákenjük a sütemény tetejére, ízlés szerint kakaóval megszórjuk, díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás