Krémes barackos-piskótás szelet

Hozzáadta: TopPetra, 30.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Barack
KÜLDÖTT KÉPEK
Szerencsére azok közé tartozom, akik a gyümölcsöt minden formában szeretik. Frissen, konzervben, befőttben, sütve vagy főzve, teljesen mindegy. A lényeg a finom, édes, gyümölcsös íz. Ezért is szeretem a krémes barackos-piskótás szeletet, mert a barack pürésítve a krémbe kerül, a finom gyümölcs levébe pedig a piskótát is beáztatom. Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 30.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Barack
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
4 dbtojás
4 ev. kanálporcukor
4 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálolaj
1 kv. kanálsütőpor
csipet só
Krém:
300 gleturmixolt barack (kompót)
4 ev. kanálvíz vagy kompótlé
280 mltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálkristálycukor
250 mltejföl
Szükségünk lesz még:
baracklekvár
habtejszín
habfixáló
reszelt csokoládé
piskóta
- A következő lépés a krém. A krémhez fél kiló barackkonzervet használtam (a kompót is tökéletes). A barackot leszűrjük, a levet felfogjuk, majd 300 g barackot leturmixolunk. A barackhoz 4 evőkanál baracklevet adunk és feltesszük főni. A tejhez hozzáadjuk a pudingport és a kristálycukrot, csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a barackhoz. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Miután kihűlt, belekeverjük a tejfölt.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS