Krémes barackos szelet

Hozzáadta: TopPetra, 22.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A krémes barackos szelet ízre és kinézetre is nagyon jó választás, ha vendégek érkeznek és meg szeretnénk őket lepni. Imádom, ahogy a tészta felett kirajzolódik a púpos barack, rajta a fehér krémmel, a tetején pedig a világos tortazselével. A sütemény könnyű, lágy, habos, és mégis van benne egy kis roppanósság a gyümölcsnek köszönhetően. Érdemes belőle nagyobb kockákat vágni, mert így jobban kirajzolódnak az egyes rétegek, összetevők. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 22.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
5 dbtojás
150 gporcukor
200 mlolaj
5 csomagvanília ízű pudingpor
2 kv. kanálsütőpor
Kell még:
barackkonzerv
Krém:
500 mlhabtejszín
400 gtejföl
20 gzselatinpor
Felső réteg:
1 csomagtortazselé por
- A tojást a cukorral és olajjal habosra verjük. Beledolgozzuk a sütőport és a pudingport. A tésztát 38x25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Kihűtjük.
- A tésztára rátesszük a félbe vágott barackot.
- A habtejszínt habbá verjük. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük (vízbe áztatjuk), felmelegítjük (addig, amíg fel nem olvad) – ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel! A zselatint elkeverjük a tejföllel, majd ezt adjuk hozzá a tejszínhabhoz. A krémet rávisszük a barack tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük, megvárjuk, míg a krém megköt.
- A tetejére ráöntjük a tortazselét. Miután megkötött, díszítjük.%1
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Broskvové krémové řezy.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Broskyňové krémové rezy.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Brzoskwiniowe kremowe ciasto.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Pfirsich-Cremeschnitten an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS