Krémes barackos szelet

Recept Krémes barackos szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A krémes barackos szelet ízre és kinézetre is nagyon jó választás, ha vendégek érkeznek és meg szeretnénk őket lepni. Imádom, ahogy a tészta felett kirajzolódik a púpos barack, rajta a fehér krémmel, a tetején pedig a világos tortazselével. A sütemény könnyű, lágy, habos, és mégis van benne egy kis roppanósság a gyümölcsnek köszönhetően. Érdemes belőle nagyobb kockákat vágni, mert így jobban kirajzolódnak az egyes rétegek, összetevők. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
150 gporcukor
200 mlolaj
5 csomagvanília ízű pudingpor
2 kv. kanálsütőpor

Kell még:

barackkonzerv

Krém:

500 mlhabtejszín
400 gtejföl
20 gzselatinpor

Felső réteg:

1 csomagtortazselé por

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral és olajjal habosra verjük. Beledolgozzuk a sütőport és a pudingport. A tésztát 38x25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Kihűtjük.
  2. A tésztára rátesszük a félbe vágott barackot.
  3. A habtejszínt habbá verjük. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük (vízbe áztatjuk), felmelegítjük (addig, amíg fel nem olvad) – ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel! A zselatint elkeverjük a tejföllel, majd ezt adjuk hozzá a tejszínhabhoz. A krémet rávisszük a barack tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük, megvárjuk, míg a krém megköt.
  4. A tetejére ráöntjük a tortazselét. Miután megkötött, díszítjük.%1
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás