TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Krémes bohém szelet – karamellás édesség eperrel és túrós tejszínhabbal
Krémes bohém szelet – karamellás édesség eperrel és túrós tejszínhabbal
Recept Krémes bohém szelet – karamellás édesség eperrel és túrós tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.11.2023

Krémes bohém szelet – karamellás édesség eperrel és túrós tejszínhabbal

Ha valami fantasztikusra vágytok, akkor ezt mindenképp ki kell próbálnotok! kakaós alap, karamellás krém, eper, túrós tejszínhab... Kell ennél több? Szerző: Blažena Blažka

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
180 g
búzafinomliszt
20 g
kakaó
1 csomag
sütőpor

Krém:

1 doboz
karamellás sűrített tej
250 g
vaj

Kell még:

szükség szerint
eper
tetejére
csokoládé

Tejszínes réteg:

400 ml
habtejszín
ízlés szerint
porcukor
500 g
lágy túró
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert, átszitált lisztet.
  2. A tésztát kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 175 fokos sütőben 20 perig sütjük. 27x35 cm-es tepsit használtam.
  3. A sűrített tejet a vajjal habosra verjük. A vajat a használat előtt kivettem a hűtőből és puhán kevertem el.
  4. A tésztalapot megkenjük a karamellás krémmel, erre tesszük a felszeletelt epret, majd a túróval és porcukorral felvert habtejszínnel fejezzük be a rétegezést.
  5. Hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk. Akár egy éjszakát is pihentethetjük, minél többet van a hűtőben, annál jobbat tesz neki.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása