Krémes csokoládés kísértés

Talán furán hangzik, de a krémes csokoládés kísértés a többi süteményhez képest gyorsan elkészül. Ehhez persze nem árt előző nap elkezdeni készülődni. Egész egyszerűen a habtejszínben feloldjuk a csokoládét, és egy éjszakán át hűtjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor a másnapi sürgés-forgás a konyhában már igazán gyorsan megy! A tésztát megsütjük, a krémmel megkenjük, tetejét pedig kakaóval megszórjuk. A végeredmény egy pompás, puha, kakaós, krémes finomság. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 4.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Krémes csokoládés kísértés

Hozzávalók

Tészta:
1 dbtojás
10 gkakaó
70 gkristálycukor
35 mlnapraforgóolaj
35 mltej
75 gbúzafinomliszt
1/4 csomagsütőpor
Krém:
300 mlhabtejszín
200 gétcsokoládé
50 gtejcsokoládé

Elkészítés menete

  1. Az elkészítést a krémmel kezdjük. A tejszínt feltesszük főni, és amikor már elég meleg, beletesszük a kockára tört csokoládét. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. A csokoládés tejszínt levesszük a tűzről és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tojássárgát 50 g cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kakaót, olajat, tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Jó alaposan eldolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. A tésztát 21 x 21 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  4. Miután a tészta megsült és kellően lehűlt, a hűtőből kivesszük a csokoládés habtejszínt és kézi robotgéppel sűrű krémmé dolgozzuk. A krémet rávisszük a tésztára, elegyengetjük, tetejét kakaóval megszórjuk. Jó étvágyat!