Krémes csokoládés kísértés
Talán furán hangzik, de a krémes csokoládés kísértés a többi süteményhez képest gyorsan elkészül. Ehhez persze nem árt előző nap elkezdeni készülődni. Egész egyszerűen a habtejszínben feloldjuk a csokoládét, és egy éjszakán át hűtjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor a másnapi sürgés-forgás a konyhában már igazán gyorsan megy! A tésztát megsütjük, a krémmel megkenjük, tetejét pedig kakaóval megszórjuk. A végeredmény egy pompás, puha, kakaós, krémes finomság. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
1 dbtojás
10 gkakaó
70 gkristálycukor
35 mlnapraforgóolaj
35 mltej
75 gbúzafinomliszt
1/4 csomagsütőpor
Krém:
300 mlhabtejszín
200 gétcsokoládé
50 gtejcsokoládé
- Az elkészítést a krémmel kezdjük. A tejszínt feltesszük főni, és amikor már elég meleg, beletesszük a kockára tört csokoládét. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. A csokoládés tejszínt levesszük a tűzről és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- A tojássárgát 50 g cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kakaót, olajat, tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Jó alaposan eldolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A tésztát 21 x 21 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS