Krémes csokoládés-kókuszos kocka

Talán nem is ismerek olyan embert, aki ne szeretné a csokoládé és a kókusz kombinációját. Ez a krémes csokoládés-kókuszos kocka is hasonló: aki kóstolta, odavolt érte. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, egy kis konyhai rutinnal szerintem kevesebb mint egy óra alatt el lehet végezni a munka nagy részét (a megsült kókuszos alap és csokoládéval dúsított pudingot hagyni kell kihűlni, ez tart sokáig). Szerző: Adkas

Hozzáadta:, 27.9.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Krémes csokoládés-kókuszos kocka

Hozzávalók

Kókuszos réteg:
6 dbtojásfehérje
6 ev. kanálkristálycukor
200 gkókuszreszelék
2 ev. kanálrétesliszt
csipet só
Csokis réteg:
700 mltej
6 dbtojássárga
2 csomagcsokipuding
150 gétcsokoládé
8 ev. kanálkristálycukor
250 gvaj
Szükségünk lesz még:
150 mlhideg tej
500 mlhabtejszín
kakaó szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. Elkezdjük hozzáadni a cukrot, minden egyes kanál után jó alaposan eldolgozzuk. Amikor már kemény, fényes habot kaptunk, hozzáadjuk a kókuszreszelékkel elkevert lisztet.
  2. Az így elkészített tésztát 23x33 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kivesszük a sütőből és rögtön meglocsoljuk a 150 ml hideg tejjel. Megvárjuk, míg a tészta teljesen kihűl.
  4. A csokis réteghez a tejbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, csomómentesre keverjük, majd elkezdjük melegíteni és sűrű pudingot főzünk. A forró pudingba beletesszük a kockára tört csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik és el nem keveredik a pudinggal.
  5. A csokoládéval dúsított pudingot kihűtjük és rákenjük a kókuszos alapra. Elegyengetjük.
  6. A tetejét tejszínhabbal és kakaóporral díszítjük.

Blogom: Adkas