Krémes desszert konkurencia nélkül. Francia krémes leveles tésztából.
Extra krémes, mégis ropogós. Ez a csodás krémes frissen a legfinomabb, amikor a leveles tészta még nem puhult meg. Csokiöntettel készítem, de a tetejét akár porcukorral is meg lehet hinteni – ízlés dolga. Szerző: Ivana
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 6.6.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
2 dbleveles tészta
750 mltej
150 gkristálycukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálbúzafinomliszt
3 dbtojás
250 gvaj
500 mlhabtejszín
2 ev. kanálporcukor
2 csomaghabfixáló
csokiöntet
- A cukrot, pudingport, lisztet, tojássárgát a tejjel csomómentesre keverjük, sűrű pudingpt főzünk. A pudingot levesszük a lángról, a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a még forró pudingba. Az így kapott krémet kihűtjük. Amikor már kihűlt, belekeverjük a habbá vert puha vajat.
- A leveles tésztát megsütjük. Az egyik lapra rákenjük az elkészített krémet.
- A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük, ezt rákenjük a tojássárgás krémre.
- Lefedjük a másik lap megsült tésztával. A tetejét csokiöntettel megkenjük, vagy porcukorral megszórjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Krémový dezert, který nemá konkurenci. Francouzský krémeš z listového těsta..
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Cremeschnitten mit Blätterteig, Vanillecreme und Schokoglasur an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS