Krémes desszert konkurencia nélkül. Francia krémes leveles tésztából.

Recept Krémes desszert konkurencia nélkül. Francia krémes leveles tésztából.

Hozzáadta: TopPetra, 6.6.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Extra krémes, mégis ropogós. Ez a csodás krémes frissen a legfinomabb, amikor a leveles tészta még nem puhult meg. Csokiöntettel készítem, de a tetejét akár porcukorral is meg lehet hinteni – ízlés dolga. Szerző: Ivana

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 6.6.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

2 dbleveles tészta
750 mltej
150 gkristálycukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálbúzafinomliszt
3 dbtojás
250 gvaj
500 mlhabtejszín
2 ev. kanálporcukor
2 csomaghabfixáló
csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukrot, pudingport, lisztet, tojássárgát a tejjel csomómentesre keverjük, sűrű pudingpt főzünk. A pudingot levesszük a lángról, a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a még forró pudingba. Az így kapott krémet kihűtjük. Amikor már kihűlt, belekeverjük a habbá vert puha vajat.
  2. A leveles tésztát megsütjük. Az egyik lapra rákenjük az elkészített krémet.
  3. A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük, ezt rákenjük a tojássárgás krémre.
  4. Lefedjük a másik lap megsült tésztával. A tetejét csokiöntettel megkenjük, vagy porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás