TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Krémes desszert konkurencia nélkül. Francia krémes leveles tésztából.
Krémes desszert konkurencia nélkül. Francia krémes leveles tésztából.
Recept Krémes desszert konkurencia nélkül. Francia krémes leveles tésztából.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.6.2021

Krémes desszert konkurencia nélkül. Francia krémes leveles tésztából.

Extra krémes, mégis ropogós. Ez a csodás krémes frissen a legfinomabb, amikor a leveles tészta még nem puhult meg. Csokiöntettel készítem, de a tetejét akár porcukorral is meg lehet hinteni – ízlés dolga. Szerző: Ivana

45 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2 db
leveles tészta
750 ml
tej
150 g
kristálycukor
2 csomag
vanília ízű pudingpor
2 ev. kanál
búzafinomliszt
3 db
tojás
250 g
vaj
500 ml
habtejszín
2 ev. kanál
porcukor
2 csomag
habfixáló
csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukrot, pudingport, lisztet, tojássárgát a tejjel csomómentesre keverjük, sűrű pudingpt főzünk. A pudingot levesszük a lángról, a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a még forró pudingba. Az így kapott krémet kihűtjük. Amikor már kihűlt, belekeverjük a habbá vert puha vajat.
  2. A leveles tésztát megsütjük. Az egyik lapra rákenjük az elkészített krémet.
  3. A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük, ezt rákenjük a tojássárgás krémre.
  4. Lefedjük a másik lap megsült tésztával. A tetejét csokiöntettel megkenjük, vagy porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása