TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Krémes gesztenyés torta sütés nélkül
Krémes gesztenyés torta sütés nélkül
Recept Krémes gesztenyés torta sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A gesztenye mindig is nagy kedvenc volt a családban, bár az igazat megvallva nem készítem gyakran. Szerencsére a minap eszembe jutott, hogy a fagyasztóban ott lapul két darab gesztenyepüré, így adta magát az ötlet, hogy a desszert krémes gesztenyés torta lesz, ráadásul sütés nélkül. Az alapja kávés-kekszes egyveleg, egy réteg gesztenyés töltelékkel, tejszínhabbal, gyümölccsel és reszel csokoládéval. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   26.9.2019

Krémes gesztenyés torta sütés nélkül

A gesztenye mindig is nagy kedvenc volt a családban, bár az igazat megvallva nem készítem gyakran. Szerencsére a minap eszembe jutott, hogy a fagyasztóban ott lapul két darab gesztenyepüré, így adta magát az ötlet, hogy a desszert krémes gesztenyés torta lesz, ráadásul sütés nélkül. Az alapja kávés-kekszes egyveleg, egy réteg gesztenyés töltelékkel, tejszínhabbal, gyümölccsel és reszel csokoládéval. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
keksz
150 g
vaj
3 ev. kanál
kakaó
5 ev. kanál
porcukor
250 ml
erős kávé
1 kv. kanál
vaj a forma kikenéséhez

Töltelék:

500 g
gesztenyepüré
50 ml
rum
20 g
zselatin
5 ev. kanál
porcukor

Szükségünk lesz még:

500 ml
habtejszín

Díszítéshez:

150 g
gyümölcs, pl. barack
5 ev. kanál
reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
  1. A kekszet por állagúra törjük vagy daráljuk. Hozzáadjuk a vajat, a kakaót, a porcukrot, végül pedig kis adagokban beledolgozzuk a kávét. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd a vajjal kikent kör alakú, 26 cm átmérőjű tortaformába tesszük. Elegyengetjük.
  2. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A gesztenyepürét a rummal és porcukorral simára keverjük, majd beledolgozzuk a zselatint is.
  3. A gesztenyés réteget rávisszük a kekszes alapra.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük, rákenjük a gesztenyepürés rétegre. Gyümölccsel és reszelt csokoládéval díszítjük.
  5. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása