Krémes-gyümölcsös leveles tészta

Recept Krémes-gyümölcsös leveles tészta
KÜLDÖTT KÉPEK

A krémes-gyümölcsös leveles tészta nálunk otthon az egyik kedvenc, bármikor készítem, a család lecsap rá. Ha csak lehet, két tepsivel készítek. Ilyenkor a gyümölcsöt variálni szoktam, pl. egy klasszikus barackos tepsi, a másik pedig ananászos, mandarinos, erdei gyümölcsös vagy vegyes, attól függ, mi van otthon és a család mit kívánt meg.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 gleveles tészta

Krém:

500 mltej
1 csomagvaníliapuding
4 ev. kanálcukor
250 gtúró
175 gtejföl

Befejezéshez:

1 csomagbabapiskóta
1 nagy barackkonzerv (vagy bármilyen más gyümölcskonzerv)
porcukor hintéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A leveles tésztát 2 részre osztjuk. Egy tepsit zsiradékkal kikenünk, és a leveles tészta első felét a kikent tepsire-méretére nyújtjuk.
  2. Rárakjuk a barackkonzerv levével átitatott piskótát.
  3. Ezután elkészítjük a krémet: a pudingot a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, és összekeverjük az összes többi hozzávalóval.
  4. A krémet ráöntjük a piskótákra.
  5. A barackot felszeleteljük, ez kerül a krémre.
  6. A leveles tészta másik felét szintén méretre gyúrjuk, és rárakjuk a piskótás-krémes-barackos töltelékre. A süteményt 200 °C-on készre sütjük. Miután elkészült, kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl, hűtőszekrénybe tesszük, tálaláskor pedig porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás