Krémes-gyümölcsös leveles tészta

A krémes-gyümölcsös leveles tészta nálunk otthon az egyik kedvenc, bármikor készítem, a család lecsap rá. Ha csak lehet, két tepsivel készítek. Ilyenkor a gyümölcsöt variálni szoktam, pl. egy klasszikus barackos tepsi, a másik pedig ananászos, mandarinos, erdei gyümölcsös vagy vegyes, attól függ, mi van otthon és a család mit kívánt meg.

Hozzáadta:, 8.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Barack, Gyümölcsös édességek, sütemények, Ananász, Mandarin, Túrós édességek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Krémes-gyümölcsös leveles tészta

Hozzávalók

Tészta:
500 gleveles tészta
Krém:
500 mltej
1 csomagvaníliapuding
4 ev. kanálcukor
250 gtúró
175 gtejföl
Befejezéshez:
1 csomagbabapiskóta
1 nagy barackkonzerv (vagy bármilyen más gyümölcskonzerv)
porcukor hintéshez

Elkészítés menete

  1. A leveles tésztát 2 részre osztjuk. Egy tepsit zsiradékkal kikenünk, és a leveles tészta első felét a kikent tepsire-méretére nyújtjuk.
  2. Rárakjuk a barackkonzerv levével átitatott piskótát.
  3. Ezután elkészítjük a krémet: a pudingot a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, és összekeverjük az összes többi hozzávalóval.
  4. A krémet ráöntjük a piskótákra.
  5. A barackot felszeleteljük, ez kerül a krémre.
  6. A leveles tészta másik felét szintén méretre gyúrjuk, és rárakjuk a piskótás-krémes-barackos töltelékre. A süteményt 200 °C-on készre sütjük. Miután elkészült, kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl, hűtőszekrénybe tesszük, tálaláskor pedig porcukorral megszórjuk.